Avionul „crizei” pentru trei echipe din Divizia Naţională

Trei echipe din Divizia Naţională – FC Dacia, FC Milsami şi FC Zimbru – s-au deplasat în cantonamentul din Antalya, Turcia, cu acelaşi avion. Este o premieră pentru fotbalul moldovenesc când trei rivale fac deplasarea cu acelaşi mijloc de transport, pe jucători însă nu-i deranjează deloc acest lucru.

Hoteluri diferite

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost „asaltat” la finele săptămânii trecute de trei echipe din campionatul intern. Pentru a reduce cheltuielile, conducătorii celor trei cluburi au închiriat un charter care a transportat loturile celor trei echipe într-o staţiune de lux de pe malul Mării Mediterane.

De obicei, echipele mari preferă intimitatea, dar nu e şi cazul formaţiilor din Divizia Naţională. Totuşi cele trei echipe stau în hoteluri diferite. FC Dacia a ales hotelul „Rixos Lares”, FC Zimbru – „Melas Lara”, iar FC Milsami – „Titanic De Luxe”.

„Nu mă deranjează că în avion au fost şi rivalii noştri. Înţelegem că cheltuielile sunt mari, iar conducerea clubului vrea să economisească cât mai mult. Noi suntem prieteni în afara terenului”, a menţionat atacantul FC Dacia, Ghenadie Orbu.

Cu gândul la meciurile amicale

Antrenorii echipelor se gândesc mai mult la meciurile amicale decât la faptul că în acelaşi avion au fost şi rivalii din campionatul intern. „Sper că acest cantonament va fi benefic pentru echipă, mai ales că vom avea o serie de meciuri amicale. Băieţii au fost foarte fericiţi când au auzit că vom avea un cantonament în Turcia. Nu le pasă că în avion au fost şi adversarii FC Dacia şi FC Milsami”, a menţionat tehnicianul FC Zimbru, Ivan Tabanov.

Potrivit lui Tabanov, fotbalul moldovenesc va avea doar de câştigat de pe urma faptului că tocmai cinci echipe din Divizia Naţională au cantonamente în Turcia. „Anterior, doar FC Zimbru şi FC Sheriff îşi permiteau cantonamente peste hotare, acum însă cinci echipe vor efectua stagii de pregătire în Antalya”, a punctat antrenorul.

Stoica: „Plecăm ca prieteni, dar revenim ca adversari”

La rândul său, antrenorul FC Milsami, Ştefan Stoica, a declarat că şefii clubului s-au străduit foarte mult să organizeze acest cantonament, iar echipa nu trebuie să le înşele aşteptările acestora. „E criză peste tot şi, din acest motiv, am plecat trei echipe cu acelaşi avion. Plecăm ca prieteni în cantonament, dar când se va relua campionatul lucrurile vor sta altfel. Noi ne-am propus să terminăm campionatul cel puţin pe locul patru, lucru care ne va permite să evoluăm în cupele europene”, a precizat tehnicianul român.

Cele trei echipe au făcut deplasarea împreună şi tot împreună vor reveni în Republica Moldova pe 3 februarie. FC Sheriff şi FC Olimpia vor pleca în Antalya la finele lui ianuarie. Nu se ştie deocamdată dacă cele două echipe, aflate pe locurile trei şi patru, vor pleca cu acelaşi avion.

Vitalie Hadei