Aviaţia, prinsă pe contrasens

Maşina guvernamentală cu numere RM A 047 a fost surprinsă circulând pe o bandă interzisă în centrul capitalei

 

O maşină de marca Skoda cu numere RM A 047 a fost surprinsă, miercuri după amiază, circulând pe banda destinată exclusiv transportului public de pe strada Bucureşti din capitală. Sătulă de ambuteiajele din Chişinău, aceasta făcea coadă „numai” după două microbuze care îşi strângeau pasagerii de pe drum. Şoferul automobilului guvernamental susţine că se grăbea, iar Poliţia Rutieră l-a şi amendat.

 

Raisa Lozinschi-Hadei

 

Deşi informaţia privind repartizarea maşinilor guvernamentale este catalogată de CRIS „Registru” ca fiind „cu acces limitat”, JURNAL a reuşit să afle că Skoda cu numere RM A 047 deservea până la desfiinţare Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar zilele acestea urmează să fie predată spre folosinţă noii instituţii create în acest domeniu – Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

 

Vladimir Cebotari, directorul general al AAC, ne-a spus că el nu a circulat miercuri cu maşina respectivă pentru că nu i-a fost încă repartizată. După ce s-a informat, acesta ne-a comunicat că şoferul maşinii era singur la volanul Skodei.

 

Se grăbea

 

Dumitru R., şoferul Skodei guvernamentale, are o explicaţie pentru graba sa. „Aveam puţin timp şi trebuia să reuşesc să fac mai multe. Trebuia să merg să strâng facturi de la mai multe centre la care a fost deservită maşina pentru a o preda noii instituţii pe 10 septembrie. Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt era blocat, am luat-o pe str. Vasile Alecsandri în sus şi, ca să nu merg pe Kogălniceanu, am cotit pe Bucureşti”, ne-a spus şoferul care conduce de patru luni această maşină şi primeşte „un salariu mediu pe republică”. Dumitru nu-şi mai aduce aminte dacă şi-a mai permis încălcări rutiere de când este şoferul unui oficial.

 

Îşi riscă serviciul

 

Sergiu Diaconu, şeful Poliţiei Rutiere, a declarat pentru JURNAL că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma pozelor şi videoului apărut pe reţelele de socializare şi a iniţiat o anchetă. „Este o încălcare, se fac verificări şi o să fie stabilită pedeapsa”, ne-a spus Diaconu. Ieri, până la amiază, şoferul a şi fost amendat de Poliţia Rutieră.

„Am recunoscut, sunt şi materialele fixate. E mare amenda”, ne-a mai spus Dumitru, tată a doi copii.

 

Sursa foto: luchianiuc.com

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)