Avem 101 copii. Mulţumesc că i-aţi ajutat!

CAMPANIE // Şi totuşi Moş Crăciun există! El trăieşte în fiecare din noi

Scrisorile celor 101 copii din Şcoala-internat nr. 2 din Chişinău au ajuns la Moş Crăciun şi la oamenii cu inimă mare. Aceştia au sunat la redacţia JURNALULUI de Chişinău şi au anunţat visul cărui copil ar dori să-l realizeze. Astăzi, echipa JURNALULUI, împreună cu Moş Crăciun şi Crăciuniţa, va împărţi cadorile mult dorite de copii.

Matineul va începe la ora 10.00, sunt invitaţi toţi cei care au participat la campania „Scrie Moşului!” pentru a înmâna personal cadoul de Crăciun copilului a cărui scrisoare a citit-o.

Alo. Jurnal de Chişinău?

„Chiar vor ajunge scrisorile noastre la Moş Crăciun?”, mă tot întrebau copiii de la Şcoala-intrenat nr. 2 din Chişinău atunci când le-am spus că am venit la ei pentru că vreau să-l ajut pe Moşul. Scrisorile copiilor – o parte din acestea au fost publicate în JURNAL de Chişinău – nu i-au putut lăsa indiferenţi pe cititorii ziarului. Pe parcursul a trei săptămâni, am reuşit să adunăm cadourile pe care le-au cerut copiii în scrisorile lor.

„Alo! Vă sun în privinţa campaniei ziarului. În câteva clipe, aducem bicicleta şi rechizitele şcolare”, m-a sunat, chiar în momentul când scriam acest articol, directorul companiei „BiroLux”. Foarte mulţi copii au cerut rechizite şcolare „pentru că îmi place să învăţ”, îi scrie Moşului Andrei. Iar bicicleta este pentru cele patru surioare Lazăr care sunt crescute doar de bunica. „Mama şi tata ne-au abandonat!”, scrie Lilia Lazăr, o fetiţă de 11 ani. Ea îşi doreşte foarte mult ca visele surioarelor ei să se realizeze.

Şi mămicile pot fi Moş Crăciun

Scrisorile copiilor de la Şcoala-internat nr. 2 au fost plasate şi pe site-ul mama.md. Receptivitatea mămicilor este de nedescris. Genţi, hăinuţe, dulciuri, tot ce şi-au dorit o parte din copii de Crăciun, mămicile s-au străduit să pună în punguţe care astăzi vor fi împărţite copiilor.

„Vă mulţumesc că îmi oferiţi această posibilitate să ajut copiii. Este prima dată pentru mine. Sper că, la anul, voi reuşi să strâng mai multe jucării”, mi-a spus Aliona, mămică de pe site-ul mama.md care a donat pentru copilaşi trei cutii enorme, pline cu jucării.

Jucării pentru cei 101 copii au fost transmise şi din partea firmei „Carolina” S.R.L, 42 de păpuşi şi 59 de maşinuţe, toate pentru micuţii nevoiaşi.

Gândurile micuţilor nu sunt doar la joacă, foarte mulţi dintre ei au cerut de la Moş Crăciun câte o carte. Editurile „ARC”, „Prut Internaţional” şi Societatea de difuzare a cărţii „ProNoi” i-au sărit în ajutor Moşului şi au adus copiilor peste o sută de cărţi. Vreau să spun mulţumesc tuturor celor care au participat la campania „Scrie Moşului!”, în special celor care au adus cadouri pentru copiii nevoiaşi şi nici măcar nu au dorit să se prezinte. Lista persoanelor care au transmis cadouri pentru copiii de la Şcoala-internat nu se opreşte aici. În numerele ce urmează veţi afla cine sunt aceştia şi care a fost minunea de Crăciun care s-a întâmplat în redacţia ziarului JURNAL de Chişinău.

Amintim că astăzi, la Şcoala-internat nr. 2 din Chişinău (str. Grenoble 191), la ora 10.00, sunt aşteptaţi toţi cei care au contribuit la realizarea viselor celor 101 copii.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.