Avem 101 copii. Ajutaţi-i!

CAMPANIE // Îndeplineşte dorinţa de Crăciun a unui copil nevoiaş! Sună şi spune visul cărui copil ai vrea să-l realizezi.

Cel mai mult ei îşi doresc să-l vadă pe Moş Crăciun, deoarece pentru ei acest personaj întruchipează unica persoană care ar putea să le realizeze cel puţin o dorinţă. Aceşti copii nu au mamă şi tată care să le pună sub brăduţ un cadou de Crăciun şi nu le mai rămâne decât să-i scrie Moşului la ce visează. Ziarul JURNAL de Chişinău a lansat campania „Scrie Moşului!” prin intermediul căreia facem apel la bunătatea fiecărui om şi-i oferim posibilitatea să îndeplinească visul unui copil de la Şcoala-internat nr. 2 din Chişinău. Şi tu poţi fi Moş Crăciun, sună la redacţia JURNALULUI de Chişinău şi spune dorinţa cărui copil ai vrea să o realizezi.

Pentru că au nevoie de tine

„Salut, Moş Crăciun”, scriu micuţii, adresându-se bătrânului ca unei persoane apropiate. Se prezintă, îi spun ce-şi doresc – jucării de pluş, rechizite şcolare, cărţi, maşinuţe, păpuşele şi hăinuţe cât mai groase că le cam îngheaţă mânuţele şi picioruşele. Foarte mulţi copii îşi doresc un lucru simplu pe care nu-l au – o pereche de mănuşi. Tatiana Postică doreşte pentru ea şi pentru toţi copiii din şcoală cât mai multe dulciuri, iar lui Moş Crăciun îi scrie să aibă „multă grijă de el şi să fie sănătos”, pentru că copiii au nevoie de el.

La Şcoala-internat nr. 2 sunt şi copii cu nevoi speciale, care din păcate nu pot scrie, dar care visează la un cadou de Crăciun. Profesoarele le-au ascultat cu multă grijă fiecare cuvânt şi au scris Moşului în numele acestor micuţi.

Nu cer pentru mine

„Bună ziua! Sunt profesoara de matematică şi îl ajut pe Boris Burdin din clasa VI-B să scrie scrisoarea. E un băiat cuminte, ascultător, dar cu probleme de sănătate”. Îşi doreşte un costum de „superman” şi ochelari de soare, un pistolet jucărie şi un avion”

Dna Postolache, învăţătoarea clasei a II-a, îi cere lui Moş Crăciun cadouri pentru toţi copiii internatului care sunt mai trişti decât cei din familiile împlinite. „Iulia Dunica este o fetiţă cuminte şi dulce, abandonată de mamă la o margine de crâng. Are nevoie de atenţie şi afecţiune, căldură şi dragoste, de o familie prietenoasă, de cărţi cu poveşti, de jucării moi şi hăinuţe frumoase”.

O viaţă mai dulce pentru micuţi

Nina Valuţa, profesoara elevilor din clasa a IV-a: „Am 17 elevi în clasă, fiecare cu destinul său. Îmi place să vin în fiecare zi şi să le ascult gândurile, să le înţeleg emoţiile şi sentimentele. Mă bucur când îi văd veseli şi când îmi cer sfatul şi uneori ajutorul. Însă mă întristez că printre copii sunt şi din cei care suferă de retard mintal. Ion Tataru este un copil foarte bolnav, care adesea suferă crize epileptice. Aş vrea să-l ajut cu ceva, dar nu pot, fiindcă el este un copil care trăieşte în lumea lui în care nimeni nu poate intra. Deseori, el vrea să fie singur şi să nu-l deranjeze nimeni. Aş dori ca acest copil să-şi aibă cât mai mulţi prieteni, iar celorlalţi copii le urez cât mai multă sănătate, bucurie şi cât mai mulţi oameni cu suflet mare”

JURNAL de Chişinău face apel către toţi oamenii cu suflet mare. Sunaţi la redacţia ziarului JURNAL de Chişinău şi spuneţi ce cadou aţi putea face unui copil de la Şcoala-internat nr. 2. „Multe dulciuri pentru toţi colegii mei”, cere Elena de la Moşul. Sunt 101 copii, 101 scrisori Moşului în care toţi copiii îşi doresc o viaţă mai dulce. Cadourile le vor fi înmânate copiilor vineri, 24 decembrie. (069456968)

Visul acestei fetiţe va fi realizat. Lucia Romanovici, 8 ani: „Mi-aş dori o rochie lungă până în pământ care să fie cea mai frumoasă”. Victoria îi va face acest cadou de Crăciun.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.