Avantajele sexului

RELAŢII // Sexul aduce organismului şi alte beneficii în afară de plăcere

Potrivit site-ului „realbeauty.com”, partidele de amor oferă până la 27 de beneficii – de la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine până la distrugerea celulitei. Specialiştii în sexologie sunt de părere că partidele de amor reduc stresul şi depresia, cresc respectul de sine, scad riscul bolilor cardiovasculare şi te ajută să arăţi cu patru-şapte ani mai tânăr.

• Sexul este considerat unul dintre cele mai bune exerciţii cardio. Dr. Gloria G. Bramer, sexolog din statul american Georgia, spune că, în timpul partidelor de sex, sunt exersate multe grupe de muşchi, mai ales atunci când încerci ceva nou. În plus, acesta te ajută să rămâi flexibil, deoarece sexul combină beneficiile alergării şi pe cele obţinute din yoga.

• Sexologul Bramer susţine că partidele de amor scad riscul apariţiei cancerului de prostată, deoarece stimulează circulaţia sângelui la nivelul organului genital.

• Reduce considerabil stresul, după cum mai multe studii în domeniu au demonstrat. Explicaţia este una simplă: în timpul actului sexual, creierul secretă hormonii care imprimă o stare de bine.

• Potrivit medicului Yvonne Fulbright, autorul „The Better Sex Guide to Extraordinary Love Making”, partidele de amor îmbunătăţesc circulaţia sângelui. „Creierul secretă în timpul sexului mai mult oxigen care este transportat prin sânge, iar astfel circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte”, explică dr. Fulbright.

• Sexul este considerat un energizant garantat. Sexologii susţin că sexul de dimineaţă oferă organismului energia de care are nevoie pentru a trece cu brio peste sarcinile cotidiene.

• Partidele de amor te scapă de celulită. Explicaţia specialiştilor este faptul că sexul solicită muşchii corpului tot atât cât o oră petrecută la sala de fitness.
• Sexul creşte imunitatea. Studiile în domeniu au arătat că persoanele care fac sex cel puţin de două ori pe săptămână au un număr de anticorpi de două ori mai mare decât cele care întreţin raporturi intime o dată pe săptămână. Astfel, organismul devine mai rezistent în faţa infecţiilor şi a răcelilor.

• În 30 de minute de sex, organismul arde în jur de 150 de kilocalorii, astfel că sexul îmbinat cu dietă şi exerciţii la sală te ajută să dai jos surplusul de kilograme.

Partidele de amor cresc respectul de sine

• Partidele de amor îmbunătăţesc sistemul cardiovascular, iar riscul de a suferi de boli de inimă este unul destul de redus. Potrivit specialiştilor, persoanele care fac sex de cel puţin două ori pe săptămână îşi reduc riscul unui atac de cord cu o treime, comparativ cu cele care întreţin raporturi intime mai rar de o dată pe lună.

• Sexul reduce durerea. Dacă acuzaţi dureri de cap, artrită sau sindrom premenstrual, specialiştii recomandă înlocuirea pastilelor cu o partidă de sex.

• Partidele de amor pot înlocui cu succes somniferele, deoarece oxitocina, hormon al somnului, este eliberată în timpul orgasmului. Astfel, persoanele care fac sex înainte de a se băga la culcare vor avea parte de un somn liniştit.

• Întăreşte muşchii pelvieni. Pentru femei, câteva exerciţii pentru muşchii pelvieni, cunoscute sub denumirea de Kegels, în timpul partidelor de sex, oferă o serie de beneficii, precum o plăcere mai intensă, prin tonifierea zonei.

• Sexul – anti-agingul perfect. Numeroase studii au arătat că în timpul orgasmului se eliberează un hormon, denumit DHEA, care creşte elasticitatea pielii. Astfel, tenul devine mai ferm şi ridurile vor întârzia să apară.

• Sexul planificat este mai bun decât cel spontan, deoarece te ajută să îţi cunoşti mai bine partenerul.

• Contactele sexuale regulate scad agresivitatea şi îmbunătăţesc comunicarea cu cei din jur, sunt de părere specialiştii în sexologie. Potrivit acestora, în timpul actului sexual, hormonii stresului sunt diminuaţi, iar cei ai fericirii ating cote maxime.

• Partidele de amor cresc respectul de sine, deoarece persoana care întreţine raporturi intime primeşte confirmarea că este plăcută, dorită şi iubită. În plus, un grup de cercetători de la Universitatea din Texas a descoperit că unul dintre motivele pentru care oamenii fac sex este pentru a avea o părere mai bună despre ei.

• Unele studii atestă faptul că activitatea sexuală poate preveni endometrioza, o problemă ginecologică des întâlnită în cazul femeilor, care se caracterizează prin prezenţa unor fragmente de mucoasă uterină în afara localizării lor normale.

• În plus, sexul ajută la creşterea fertilităţii, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

• Partidele de amor pot elibera un nas înfundat, deoarece specialiştii în sexologie spun că sexul este un antihistaminic natural.

• Sexul reduce riscul de cancer mamar în rândul femeilor care nu au născut. Un studiu a demonstrat că, dacă o femeie măreşte frecvenţa contactelor sexuale, scad semnificativ posibilităţile dezvoltării cancerului de sân.

Sexul te arată cu patru-şapte ani mai tânăr

• Contactele sexuale prelungesc speranţa de viaţă. Studiile au arătat că persoanele care au orgasm cel puţin o dată pe săptămână îşi prelungesc viaţa cu cel puţin trei ani.

• Sexul este un puternic antidepresiv. Îndepărtarea stresului şi a depresiei prin sex se datorează creşterii concentraţiei de estrogen în organism. Totodată, în timpul actului sexual organismul uman produce şi o altă substanţă, numită dopamină, care distruge hormonii responsabili cu apariţia depresiei sau a stărilor de anxietate. Orgasmul ajută la relaxarea întregului organism şi la crearea unei stări de echilibru emoţional-afectiv.

• Raporturile sexuale ajută la menţinerea siluetei. Potrivit experţilor, sexul ajută nu doar la arderea caloriilor, ci şi la păstrarea unei greutăţi constante. Aşadar, pentru persoanele care nu au timp de mers la sală, sexul poate fi o soluţie.
• Bărbaţii care fac sex dimineaţa produc mai mult testosteron, necesar pentru întărirea oaselor şi prevenirea osteoporozei.
• Sexul regulat protejează organismul de apariţia artritei şi scade riscul apariţiei diabetului. Specialiştii în sexologie chiar recomandă persoanelor care suferă de diabet să întreţină cel puţin trei raporturi intime pe săptămână, deoarece sexul scade nivelul glicemiei din corp.
• Creşte tonusul muscular. Prin antrenamentul uşor din timpul actului sexual creşte flexibilitatea şi forţa organismului. Astfel, muşchii fesieri, abdominali şi chiar cei pectorali vor fi mai bine definiţi.
• Sexul te arată cu patru-şapte ani mai tânăr, în funcţie de frecvenţa cu care îl practici. Un studiu britanic a demonstrat că persoanele care întreţin raporturi intime de cel puţin trei ori pe săptămână arată cu patru-şapte ani mai tinere.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)