„Avant de mourir” de Val Butnaru, în premieră la Radio România Cultural

Teatrul Naţional Radiofonic din România, în colaborare cu Clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, organizează luni, 22 februarie 2010, la ora 11.00, o audiţie cu public a spectacolului „Avant de mourir” de Val Butnaru, în regia lui Petru Hadârcă – o producţie realizată în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Din distribuţie fac parte cunoscuţii actori Emilia Popescu şi Mircea Rusu. Coordonator al proiectului este Magda Duţu, care semnează şi adaptarea radiofonică.
Audiţia le oferă jurnaliştilor, oamenilor de teatru şi publicului interesat de spectacolul radiofonic posibilitatea de a se întâlni cu realizatorii acestei producţii: actorii, autorul, regizorii şi producătorul.
„Piesa lui Val Butnaru – „Avant de mourir” – abordează „problema emigraţiei” şi vorbeşte despre doi oameni care se iubesc, se dispreţuiesc, se urăsc, dansează şi visează. Ei sunt emigranţi şi, în afara unui tangou uitat de toată lumea, aproape că nu mai au nimic de regretat. Parisul – locul întâlnirii lor – e doar un alt oraş de-a lungul itinerarului de emigrant, iar tangoul lui Pantazi, alias Georges Boulanger, ilustrează drama acestor oameni fără ţară. Val Butnaru, autor din prima linie a dramaturgiei româneşti, nu numai a celei basarabene, preocupat de om şi zbuciumul său sufletesc, realizează prin acest text o analiză a subtilelor procese psihologice”, subliniază Magda Duţu în comunicatul privind audiţia cu public a piesei.
Premiera radiofonică a spectacolului „Avant de mourir” va avea loc joi, 25 februarie 2010, la ora 19, la Radio România Cultural.