„Autorul crimelor de la Durleşti şi Ialoveni este un fost poliţist”

PARANORMAL // Clarvăzătorii din Rusia au făcut un portret al autorului crimelor de la Durleşti şi Ialoveni, care nu are nicio trăsătură comună cu bărbatul reţinut la sfârşitul lunii aprilie curent pentru săvârşirea omorurilor odioase.

Oamenii legii au ascuns de clarvăzătorii veniţi în R. Moldova faptul că în Spitalul de psihiatrie din Chişinău se află un bărbat reţinut pentru comiterea dublului asasinat din Ialoveni şi „probabil” cel din Durleşti. „Poliţiştii nu ne-au anunţat că este vreo persoană arestată”, a declarat pentru JURNAL Ziraddin Rzaev, care, timp de două zile, împreună cu alt clarvăzător, Alexandr Litvin, au lucrat cot la cot cu poliţiştii pentru a stabili circumstanţele în care s-au întâmplat omorurile şi pentru a identifica asasinul.

Svetlana PANŢA

Cum arată criminalul? La această întrebare şi-au propus să găsească răspuns doi dintre cei mai buni clarvăzători din Rusia, care au venit în R. Moldova la solicitarea părinţilor lui Ilie Racu, tânărul de 18 ani, cadavrul căruia a fost descoperit în portbagajul unui automobil în noaptea de 31 martie curent. În salonul mașinii poliţiştii au găsit corpul neînsufleţit al iubitei lui Ilie, de doar 15 ani. „Băiatului i-au fost rupte picioarele”, a spus Ziraddin părinţilor lui Ilie. Oamenii legii prezenţi la dialogul dintre clarvăzător şi rudele copiilor omorâţi au confirmat faptul că ucigaşul i-a zdrobit picioarele băiatului în timp ce îl băga în portbagaj. Potrivit clarvăzătorilor, autorul dublelor asasinate de la Durleşti şi Ialoveni este un bărbat de 35-45 de ani, născut în luna martie, cu înălţimea de 180 cm, mărimea la încălţăminte 45, bine făcut, are două cicatrice pe faţă, a luat parte la conflictul de pe Nistru, ştie să mânuiască o armă, lucrează şofer, are studii superioare şi anterior a lucrat în forţele de ordine. „Este o persoană îngrozitoare. La prima vedere nu poţi spune că are devieri psihice, dar are momente de criză şi omoară pentru a se calma”, a declarat pentru JURNAL Ziraddin Rzaev. O altă informaţie privind asasinul, despre care clarvăzătorul nu a vorbit în cadrul emisiunii  difuzate vineri la un post de televiziune rusesc, este faptul că acesta are o voce foarte răguşită. „El fumează foarte mult şi are vocea ca de tigru”, a spus parcă speriat clarvăzătorul.

De ce tac poliţiştii?

Poliţiştii au preferat să tacă nu doar despre faptul că au reţinut o persoană căreia îi incriminează săvârşirea omorurilor. „Infractorul a şters frumuşel toate urmele cu soluţie de spălat maşinile. Atât de atent poate „lucra” doar o persoană care ştie cum trebuie să acţioneze în asemenea cazuri, adică un fost poliţist”, consideră un angajat MAI. Bărbatul a menţionat că încă până la venirea clarvăzătorilor în R. Moldova, oamenii legii presupuneau că autorul crimelor ar putea fi un om „de-al lor”. Angajatul MAI a mai menţionat că deja sunt câteva persoane suspectate de comiterea omorurilor de la Durleşti si Ialoveni. Potrivit clarvăzătorilor, prima victimă a asasinului a fost propriul lui câine. Atât Rzaev, cât şi Litvin susţin că ucigaşul a săvârşit mai multe omoruri, nu doar cele care s-a vehiculat atât de mult în presă. „La sfârşitul lunii august sau în septembrie, acesta ar mai putea să mai ucidă pe cineva, un alt cuplu de îndrăgostiţi”, presupune Litvin. Clarvăzătorul s-a arătat mai reţinut în declaraţii, preferând să conlucreze cu oamenii legii pentru a le ajuta la descoperirea crimelor odioase.

„Mamă, ia-mă acasă!”

„Mai căutam criminalul. Mai multe detalii nu vă pot oferi pentru că iarăşi voi fi acuzat de procurori că împiedic mersul anchetei”, a menţionat Alexei Roibu, ministrul de Interne care anterior a declarat că autorul crimei de la Ialoveni a fost reţinut şi nu este exclus faptul că acesta ar putea fi şi autorul crimei de la Durleşti. În timp ce toată lumea discută despre portretul criminalului în serie, mama bărbatului reţinut în aprilie curent nu înţelege de ce fiul ei încă rămâne în arest la spitalul de psihiatrie. „Îl ţin împreună cu ucigaşii psihopaţi. Nu vă imaginaţi cum şi-au bătut joc de el. L-au dus acolo unde au fost omorâţi tinerii, la Durleşti şi la Ialoveni. L-au întrebat cum i-a ucis pe tineri. Dar fiul meu nici măcar nu a ţinut o armă în mână, nu mai zic să împuşte în cineva! Pe mine m-au dus la mormântului soţului. Au crezut că vor găsi acolo arma îngropată”, spune indignată mama Maria. Contactat de JURNAL, Ziraddin Rzaev a fost nedumerit atunci când i-am spus că deja este o persoană arestată pentru comiterea infracţiunilor. „Expediaţi-mi pe poşta electronică poza tânărului. Ca să vă pot spune mai multe, trebuie să văd cum arată”, ne-a spus clarvăzătorul.

Rzaev şi Litvin susţin că, până la finele anului, autorul crimelor de la Durleşti şi Ialoveni ar putea fi prins, iar informaţia pe care au oferit-o oamenilor legii din R. Moldova le va facilita căutarea infractorului.

 

Omor la comandă! Amintim că în urmă cu două săptămâni consilierul PLDM din Durleşti, aflându-se în curtea casei, a fost împuşcat dintr-o armă de vânătoare. Deşi autorul crimelor de la Ialoveni şi Durleşti a omorât cuplurile de îndrăgostiţi tot dintr-o armă de vânătoare, clarvăzătorul Ziraddin Rzaev susţine că nu este vorba de aceeaşi persoană. „Acolo a fost un omor la comandă”, consideră Rzaev.

The following two tabs change content below.