Autorul atentatului din Stockholm spune că a acţionat la ordinul Statului Islamic

În timp ce mii de suedezi se adunau duminică, 9 aprilie, la Stockholm, pentru a aduce omagiu celor patru victime ale atentatului organizat vinerea trecută, profilul probabilului terorist a început să se contureze. Rahmat Akilov, 39 de ani, este originar Uzbekistan. El a cerut azil politic în Suedia în 2014, însă a primit răspuns negativ. Autorităţile suedeze l-au obligat să părăsească ţara până la 1 ianuarie 2017, transmite lemonde.fr.

Potrivit presei suedeze, tată a patru copii, a cărui familie să află în Uzbekistan, Akilov a recunoscut în timpul interogatoriului că a condus camionul care a omorât patru persoane şi a rănit alte 15 vineri, 7 aprilie. El a fugit de la locul faptei, intrând în metro, unde a urcat în trenul Arlanda Express spre Aeroportul de Stockholm. Apoi a luat un autobuz pentru a merge într-o suburbie a capitalei suedeze, Märtsa, unde a fost reţinut spre seară.

El le-a spus poliţiştilor că a vrut să omoare „infideli”, afirmă tabloidul Aftonbladet, şi ar fi acţionat la ordinul organizaţiei Statul Islamic.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)