Autoritățile moldovenești cer asistența Elveției pentru anchetarea lui Plahotniuc

Presa din Elveția scrie că, la 26 august curent, oamenii legii din Republica Moldova ar fi transmis autorităților din Elveția o solicitare de asistență juridică reciprocă în legătură cu o anchetă pe numele fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc. Cererea a fost înaintată parchetului public din Zurich, transmite anticoruptie.md. 

Jurnaliștii elvețieni susțin că autoritățile moldovenești ar fi solicitat ca fondurile lui Plahotniuc, depuse la băncile din Zurich, să fie înghețate.

La sfârșitul lunii august, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova a preluat de la autoritățile românești cauza penală în care fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional, șantaj, înșelăciune și spălare de bani.

Procuratura Anticorupție a confirmat, într-un răspuns la o interpelare a deputatului, că cercetează în cadrul unei cauze penale, preluată de la autoritățile competente ale României, circumstanțele privind anumite tranzacții dubioase ce ar fi avut loc, în 2011, efectuate de Vlad Plahotniuc și persoane din anturajul acestuia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)