Automobilele înregistrate în stânga Nistrului nu mai pot intra în R. Moldova

transnistria-numere

Proprietarii mașinilor cu numere transnistrene nu mai au dreptul să intre și nici să iasă din Republica Moldova. Responsabilii de la Poliția de Frontieră susțin că, astfel, autoritățile de la Chișinău se conformează convențiilor și regulamentelor rutiere internaționale.

În consecință, Nina Ștanski, pretinsul ministru al afacerilor externe din Transnistria, a publicat un mesaj pe o rețea de socializare în care se arată indignată de decizia autorităților din R. Moldova. „Este un gol în propria poartă. Libera circulație este una din prioritățile procesului de negocieri semnat în 2012 și recunoscut de către toți membrii formatului 5+2”, a scris reprezentantul Tiraspolului. De asemenea, aceasta a cerut implicarea OSCE.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, începând de luni, 31 august curent, maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene nu vor mai putea părăsi statul moldovean, dar nici nu vor putea intra. Măsura vizează toate mașinile înregistrate în republicile nerecunoscute. Poliţia de frontieră face trimitere la Convenţia internaţională cu privire la circulaţia rutieră din 1968 şi la Regulamentul Circulaţiei Rutiere din 2009.

Trebuie precizat că șoferii din Republica Moldova care au mașini înmatriculate în regiunea transnistreană pot circula în continuare cu acestea, însă nu vor putea să părăsească teritoriul controlat de Chișinău.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău