Autobuz pe sub care vor circula maşini

Chinezii au găsit o metodă mult mai ieftină, eficientă şi ecologică de a rezolva problemele aglomeraţiei din oraşe şi de a decongestiona traficul. În loc să mărească bulevardele, ei au inventat un autobuz înalt pe sub care maşinile pot circula fără să mai oprească.

Autobuzul „3D Express Coach”, care seamănă destul de mult cu un metrou, are peste 4 metri înălţime şi le permite automobilelor cu o înălţime mai mică de doi metri să circule pe sub el, potrivit site-ului China Hush.

„3D Express Coach” va fi alimentat cu energie electrică şi solară şi va atinge o viteză de 60 kilometri pe oră. El va putea transporta între 1.200 şi 1.400 de pasageri în acelaşi timp şi nu va bloca niciodată drumul altor maşini. Se spune că autobuzul va reduce ambuteiajele cu 20-30%.

Proiectul costă aproximativ 500 milioane de yuani (74 milioane de dolari) pentru construirea autobuzului şi a 40 kilometri dedrum pentru el, adică doar 10% din valoarea unei linii de metrou cu aceeaşi lungime. De asemenea, cei 40 kilometri pot fi construiţi în numai un an, în timp ce pentru metrou sunt necesari trei ani.

Construirea primilor 186 kilometri de drum special vor începe în Beijing, la sfârşitul anului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)