AUDIO // Un părinte a fost agresat de către angajaţi ai Grădiniţei nr. 32 din capitală

foto gradinita1

Astăzi dimineaţă, Cristina Frunză, mamă a trei copii din Chişinău, susţine că a fost bruscată de către angajaţii Grădiniţei nr. 32 de la Ciocana, mun. Chişinău, în timp ce colecta semnături de la părinţi pentru repararea terenului de joacă. Părinţii sunt indignaţi de faptul că se colectează mai multe sume de bani pentru diverse lucrări, însă terenul de joacă nu a fost reparat.

La intrarea în grădiniţă scările sunt foarte înalte, iar părinţii care vin cu cărucioare nu pot să intre. Şi ploile din ultima perioadă le dau bătăi de cap părinţilor, aceştia nu pot să intre în grădiniţă din cauza că spaţiul este inundat. Aceştia şi-au manifestat de nenumărate ori nemulţumirile, însă directoarea instituţiei, Dina Păvăleanu, le-a spus că nu are ce face, deoarece aşa a fost proiectată grădiniţa. „Nimeni nu e vinovat că a plouat toată noaptea. Mă bucur că nu a plouat în grupe. Să ne bucurăm de lucrurile frumoase, dar nu de apa de la intrare”, a explicat directoarea Dina Păvăleanu într-un mesaj telefonic adresat unui părinte nemulţumit de accesul în grădiniţă.
Părinţii ne-au spus că la această grădiniţă se adună sume enorme, însă ei nu ştiu unde se duc banii. „Că nu plouă în grădiniţă este tot meritul părinţilor, deoarece ei fac reparaţii din cont propriu”, ne-au declarat aceştia.

Bruscată pentru că colectează semnături

Cristina Frunză care ne-a trimis o înregistrare audio cu câteva săptămâni în urmă despre sumele ce se colectează în Grădiniţa nr. 32, de această dată, adunând semnături pentru repararea terenului de joacă din grădiniţă, a fost bruscată de către angajaţii acestei instituţii. „Stăteam la poartă și opream părinții, le spuneam scopul cererii și ei semnau. Mai întâi, a ieșit o bucătăreasă şi a început să strige la mine. Mi-a zis sa mă car de acolo. A doua oară, a strigat din nou și am conectat dictafonul. Mai târziu, o doamnă de la bucătărie a ieșit pe altă poartă fără halat. Am crezut că e un părinte, i-am prezentat cererea, a luat-o din mână să o citească și nu a vrut să mi-o întoarcă. Am scos telefonul să-i fac o poză, mi-a dat peste mâini şi am scăpat telefonul jos şi s-a stricat. În timpul acesta, a venit metodista, doamna Svetlana, iar cealaltă doamnă, care mi-a smuls cererea din mâini, a rupt-o bucăţi”, ne-a relatat Cristina Frunză.

Femeia i-a scris un mesaj şi şefei Direcţiei educaţie a sectorului Ciocana, Lilia Babuc, dar aceasta nu a răspuns. Cristina ne-a mai spus că va depune o plângere la poliţie pentru că a fost agresată şi pentru că i-a fost deteriorat telefonul mobil. Am solicitat opinia responsabililor din cadrul instituţiei preşcolare, însă aceştia ne-au spus că nu ştiu nimic despre acest incident. „Angajaţii noştri se plâng că au fost agresaţi, altcineva nu s-a plâns nimeni”, a menţionat administraţia grădiniţei. Şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana, Lilia Babuc, nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia.

 

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)