Au lăsat Summitul pentru meci

Cancelarul Germaniei Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron au plecat aseară mai devreme de la summitul G 20 de la Toronto pentru a urmări împreună a doua repriză a meciului Germania–Anglia din optimile de finală ale Cupei Mondiale.
La partida de la Bloemfontein, tensiunile dintre cele două ţări au fost alimentate şi de un gol al lui Frank Lampard, nevalidat de arbitrul uruguayan Jorge Larrionda. La reluări, imaginile televizate au arătat clar că mingea a depăşit linia porţii.

Premierul a plecat supărat

David Cameron declarase, înainte de meci, că va încerca să nu se certe cu Angela Merkel în timpul penaltiurilor, făcând referire la întâlnirea din semifinalele Cupei Mondiale din 1990 dintre Anglia şi Germania, câştigată de germani la loviturile de departajare. „Tot ceea ce sper este ca Anglia să câştige”, a spus Cameron când i s-a cerut să dea un pronostic. După meci, premierul britanic a plecat evitând să facă vreun comentariu, dar vizibil afectat de usturătoarea înfrângere suferită de echipa ţării sale.