Au gonit spre moarte

Într-o fracţiune de secundă au fost curmate trei vieţi, iar alte patru persoane au ajuns la spital, ca rezultat al unui grav accident de circulaţie. Nenorocirea s-a produs luni seara, 11 octombrie 2010, în jurul orei 20.45, pe şoseaua Chişinău-Soroca, km 54.

Din primele informaţii reiese că neatenţia şi excesul de viteză au dus la tragedie. Un bărbat de 34 de ani, locuitor al oraşului Orhei, conducând o maşină de model „Vw-Pasat”, încălcând regimul de viteză, a pierdut controlul volanului, tamponându-se violent într-un panou informativ. Consecinţele au fost dezastruoase: şoferul şi două pasagere, de 18 şi, respectiv, 27 de ani, au decedat pe loc. Alţi patru pasageri ai automobilului au fost internaţi la spital cu diverse traumatisme.

Surse din Poliţia rutieră atrag atenţia că excesul de viteză, depăşirile neregulamentare, conducerea în stare de ebrietate, neatenţia la volan, lipsa de experienţă şi, nu în ultimul rând, ignorarea regulilor elementare de circulaţie rutieră din partea conducătorilor auto continuă să rămână principalele cauze ale accidentelor rutiere. În scopul profilaxiei şi prevenirii acestora, poliţia atenţionează conducătorii auto să conducă cu o deosebită prudenţă şi să-şi onoreze obligaţiile de participant la trafic.
De la începutul anului curent, pe drumurile R. Moldova s-au produs 2099 de accidente de circulaţie, soldate cu 244 de persoane decedate şi alte 2 320 traumatizate.

www.mai.md