Au fost anulate 170 de lucrări la Bac

JURNAL vine cu o precizare la articolul „Tehnologii performante la Bac” publicat în numărul din 10 iunie 2011, în care au fost vizaţi elevii de la Liceul „Spiru Haret” din Chişinău, precum că aceştia ar fi strâns câte 50 de lei pentru a plăti observatorii.

Elevii de la „Spiru Haret” au susţinut examenele la Centrul de Bac organizat la Liceul „George Meniuc” din capitală împreună cu liceenii de la „Vasile Vasilache”. Practica de a susţine examenele la centre de Bac a fost implementată cu scopul de a contracara copierea la examene. Contactaţi iarăşi de JURNAL, elevii de la „Spiru Haret” au confirmat că doar unii liceeni au dat bani pentru observatori, acest fenomen nefiind de proporţii în rândul absolvenţilor de la „Spiru Haret”. De remarcat că observatorii de la Centrul de Bac găzduit de Liceul „George Meniuc” au fost profesorii acestui liceu. Totodată, liceenii de la „Spiru Haret” susţin că au auzit de oferta de a primi răspunsuri la teste prin sms şi mms contra sumei de 400-500 lei, însă nu au profitat de acest serviciu.

Totuşi, la sesiunea de bacalaureat din acest an, au fost depistate nereguli mai grave. Conform vicedirectorului Agenţiei de evaluare şi examinare, Valentina Miron, în satul Valea Perjei din raionul Taraclia au fost anulate 17 lucrări la examenul de limba germană pe motiv că acestea au fost rezolvate identic. La Liceul „Onisifor Ghibu” din Chişinău au fost confiscate mai multe telefoane mobile. Doar după ce elevii au fost lipsiţi de surse de copiere li s-a permis să rezolve testele. În total, de la începutul sesiunii de bacalaureat, au fost anulate 170 de lucrări.

Vadim Vasiliu

 

The following two tabs change content below.