Au câştigat „miraculos”, dar rămân pe primul loc

Meciurile cu semne de întrebare din Divizia Naţională

FC Sheriff rămâne liderul Diviziei Naţionale după ce, la finele săptămânii trecute, a câştigat „miraculos” meciul cu Iskra-Staly Râbniţa, scor 1-2. Foştii campioni au fost conduşi din minutul nouă, după un gol superb marcat de Cebotariov, însă, în repriza secundă, au reuşit să egaleze prin Pesic (minutul 53) şi chiar să „smulgă” victoria după un penalti acordat în minutul 89 transformat de veteranul Vaja Tarhnişvili.

Vitalie HADEI

Unii suporteri ai echipei de la Râbniţa au luat foc după partida pierdută, acuzând dur arbitrajul, dar şi fotbaliştii lor de suflet. Aceştia s-au referit în primul rând la penaltiul acordat prea uşor de arbitrul întâlnirii, dar şi la atitudinea fotbaliştilor de la Iskra care nu au suferit prea mult de pe urma înfrângerii. „Am fost la meci, mi s-a făcut greaţă de ceea ce am văzut, mai ales ceea ce s-a întâmplat în ultimele minute ale partidei. Credem că Iskra va smulge victoria, mai ales că marcase repede, dar nu a fost să fie. În minutul 89, când a fost acordat penalti, mi-a fost clar că ceva nu e curat. S-a acordat 11 metri prea uşor, iar portarul de la Iskra nici nu a reacţionat la şutul lui Tahnişvili”, ne-a spus Igor, un suporter al echipei de la Râbniţa.

Potrivit specialiştilor, arbitrul a acordat corect lovitura de la 11 metri, mai ales că fundaşul de la Iskra a pus mâna pe atacantul de la FC Sheriff. „Unii arbitri acordă penalti în asemenea cazuri, iar alţii, nu. Oricum, a fost contact şi doar arbitrul decide ce decizie ea. Din câte am văzut eu, arbitru nici nu a stat prea mult pe gânduri şi a indicat punctul cu var”, ne-a spus un om de fotbal care a dorit să-şi păstreze identitatea.

„Dacii” rămân pe locul doi

Un alt meci care a ridicat multe semne de întrebare s-a jucat la Suruceni, acolo unde „Sf. Gheorghe” a primit vizita campionilor de la FC Dacia. Elevii lui Dobrovolski nu s-au împiedicat de „sfinţi”, marcând şase goluri. Cei şapte jucători împrumutaţi de FC Dacia lui „Sf. Gheorghe” nu au jucat, în teren au fost juniorii echipei.

„Nu comentez meciul dintre Iskra şi FC Sheriff”

Antrenorul Igor Dobrovolski a evitat să comenteze rezultatul dintre Iskra şi FC Sheriff, grăbindu-se să scoată în evidenţă faptul că echipa sa a câştigat meritat cu 6-0. „Echipa mea joacă la fel ca în ultimele şapte-opt etape. Scorul nu contează. Prefer să câştigăm cu 1-0 toate meciurile rămase decât într-un meci să batem 6-0, iar în următoarele trei să pierdem”, a spus campionul olimpic.

De obicei, foarte vorbăreţ, Dobrik abia s-a abţinut să spună ceva despre meciul dintre Iskra şi FC Sheriff. „Nu vreau să comentez ceea ce s-a întâmplat la meciul dintre Iskra şi FC Sheriff. Asta voi, ziariştii, trebuie să comentaţi. Fiecare să-şi comenteze meciul său”, a conchis fostul selecţioner. 

În alte meciuri ale etapei, FC Zimbru a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la FC Milsami şi, drept rezultat, au urcat până pe trei în Divizia Naţională. FC Costuleni – FC Olimipia 0:0, FC Rapid – FC Nistru 0:0 şi FC Tiraspol – FC Academia UTM 0:0.

După 16 etape de campionat, FC Sheriff conduce în clasament cu 42 de puncte, fiind urmată de FC Dacia care a acumulat 41 de puncte. Pe trei se clasează FC Zimbru – 25 puncte, FC Milsami – 24, Iskra – 22, FC Nistru – 18, FC Tiraspol – 17, FC Olimpia – 16, Academia – 15, Sf. Gheorghe – 14, FC Rapid – 12 şi FC Costuleni – 10 puncte.

Ultima etapă din 2011 va avea loc pe 29 noiembrie, după care campionatul va fi reluat pe trei martie 2012.