Atenţie – miroase a divorţ!

O jurnalistă din Statele Unite a analizat câteva zeci de cercetări efectuate în ultimele decenii cu scopul de a identifica factorii care prezic iminenţa unui divorţ.

Motivele descoperite de Anneli Rufus variază de la sexul copiilor la rasa partenerilor, nivelul de testosteron şi starea de sănătate, relatează „The Telegraph”. Semnele care prevestesc divorţul sunt următoarele: 1. Dacă femeia s-a căsătorit înainte de a împlini 18 ani, ea se confruntă cu un risc de 48 la sută de a divorţa în primii zece ani de căsnicie. 2. În cazul în care soţia îşi doreşte copii, iar şoţul nici nu vrea să audă despre asta, probabilitatea lor de a se despărţi este de două ori mai mare decât în situaţia cuplurilor care ajung la un acord în privinţa acestui subiect. 3. Dacă cei doi parteneri au doi băieţi, ei au un risc de 36,9 la sută de a divorţa, însă dacă sunt părinţii a două fete probabilitatea creşte la 43,1 la sută. 4. Bărbaţii cu un nivel mare de testosteron se confruntă cu un risc de 43 la sută de a se despărţi de soţie. 5. În cazul în care unul dintre copii este diagnosticat cu ADHD, probabilitatea de a divorţa înainte ca micuţul să împlinească opt ani este de 22,7 la sută. 6. Dacă unul dintre parteneri a locuit cu altcineva înainte de a se căsători, riscul de separare este de două ori mai mare. 7. Persoanele care nu au fost surprinse zâmbind în fotografiile din primii lor ani de viaţă au o probabilitate mult mai mare de a divorţa. 8. Dacă unul dintre copii a încetat din viaţă după cea de-a douăzecea săptămână de sarcină, în timpul travaliului sau la scurt timp după naştere, riscul de divorţ este cu 40 la sută mai mare decât în cazul cuplurilor care nu au pierdut un copil. 9. În situaţia în care femeia este diagnosticată cu scleroză multiplă sau cancer, probabilitatea ca mariajul să se sfârşească este de şase ori mai mare decât dacă bărbatul ar suferi de aceste maladii.
10. Dansatorii şi coregrafii se confruntă cu un risc de 43,05 la sută de a divorţa, comparativ cu numai 19,5 la sută în cazul matematicienilor. 11. Dacă femeia este înrolată în armată, probabilitatea unei separări este cu 250 la sută mai mare decât atunci când bărbatul se află în această situaţie. 12. În cazul femeilor afro-americane, riscul ca prima căsnicie să se termine, în primii zece ani, printr-un divorţ este de 47 la sută, pentru cele hispanice probabilitatea este de 34 la sută, pentru cele caucaziene – de 32 la sută, iar pentru asiatice – de 20 la sută

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)