Atentatul de la Nisa: criminalul găsise loc pentru camionul său la 12 iulie

nisa1

• Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a orchestrat masacrul cu mai multe zile înainte. Autorul atentatului de pe Promenade des Anglais din Nisa își găsise loc pentru camionul său la 12, potrivit unei surse apropiate anchetei citată de AFP. Potrivit unui jurnalist de la Figaro, teroristul a rezervat, la 4 iulie, camionul frigorific la Saint-Laurent-du-Var. După cum a precizat procucorul Molins, la 11 iulie, el a luat mașina de 19 tone și trebuia să o întoarcă în următoarele zile.

18 persoane se află încă în pericol. Intrând la bordul camionului în mulțime, criminalul a ucis 84 de persoane, inclusiv zece copii și adolescenți. 18 persoane se mai află în pericol, inclusiv un copil, a afirmat la 17 iulie Marisol Touraine, ministra Sănătății din Franța. Cel puțin, zece persoane din comunitatea rusă de Nisa, „fără îndoială, mai multe”, au fost omorâte sau rănite în atentat. Alți 17 străini figurează de asemenea printre morți.

Potrivit unei surse din interiorul poliției, soția criminalului, Lahouaiej-Bouhlel, a fost anchetată încontinuu de vineri și a fost duminică eliberată, ea nu poate fi bănuită de nimic.

O altă persoană anchetată, un tânăr de 22 de ani, care îl cunoscuse pe criminal de câteva luni, a declarat că acesta din urmă „era integrat și cunoștea bune lumea”, potrivit avocatului său.