Atentate la Paris: percheziţii în toată Franţa

atentate la Paris

La Lyon, Toulouse, Grenoble şi Bobigny, în special, au loc descinderi legate de atentatele de la Paris. La Lyon a fost descoperit un adevărat arsenal de război. Statul islamic a fost localizat de către Google Maps la sala de concerte Bataclan, transmite lefigaro.fr.

După două zile de la atentatele comise în zece locuri ale regiunii pariziene, în special la sala de concerte Bataclan, menţiunea “statul islamic” ne duce curios pe Google Maps la sala de spectacole, pagina de cartografie a motorului de căutare. La căutarea termenilor „daesh” sau „daech”, Google Maps indică Bataclan printre alte rezultate.

Site-ul subliniază că acest rezultat surprinzător nu este în mod necesar legat de o acţiune teroristă, ci mai curând ar fi apărut din cauza marelui număr de rezultate care asociază Bataclan de Daech după atentatele de vineri.

Radio France va ţine un minut de reculegere la ora 12:00, după difuzarea Simfoniei nr. 3-2 de Beethoven, marş funebru, a anunţat grupul care reuneşte şapte posturi de radio centrale şi 44 locale.

Între timp, poliţia a anunţat că a efectuat cinci reţineri la Lyon şi a descoperit un adevărat arsenal. Potrivit oamenilor legii, cinci persoane au fost arestate în noaptea de duminică spre luni în timpul unei operaţiuni în regiunea Lyonului. La una din cele cinci au fost descoperite un lansator de rachete, veste antiglonţ, mai multe pistoale automate şi o armă de asalt kalaşnikov.

Vineri seară au avut loc mai multe atacuri armate, coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și ulterior a declanșat starea de urgență. Bilanțul provizoriu al atentatelor de la Paris este de 129 de morți și 352 de răniți. Printre persoanele decedate se află și doi români.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)