Asteroizii ameninţă Pământul

După atâtea scenarii apocaliptice în care se menţionează mereu ameninţarea unor asteroizi care ar putea lovi Pământul, canadienii şi americanii procedează la aplicarea planurilor de salvare a planetei, relatează ziare.com

Chiar preşedintele SUA Barack Obama a cerut NASA să trimită o misiune umană pe un asteroid. Acest lucru s-ar putea întâmpla până în 2025. Astronauţii din cele două ţări sunt conştienţi că Pământul nu va exista pentru totdeauna şi ar putea dispărea chiar mai repede, dacă nu ţinem cont de ameninţarea reală a asteroizilor.

„Este o prostie şi dăm dovadă de ignoranţă dacă ne imaginăm că planeta noastră va exista până se va sfârşi Soarele şi că nu va fi lovită de niciun corp ceresc”, a declarat astronautul canadian Chris Hadfield, preşedintele Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului, citat de CBC.

El va pleca pe Staţia Spaţială Internaţională şi va rămâne acolo timp de şase luni. Acesta a relatat cum, aflându-se pe staţia rusească „Mir”, în 1995, a văzut cum un asteroid de mărime considerabilă se îndrepta către Pământ. Din fericire, s-a dezintegrat la intrarea în atmosferă. „Dacă trecea la o înălţime mai mică, lovea Staţia Spaţială în care eram noi”, a declarat canadianul.
Un alt astronaut preocupat de ameninţarea asteroizilor, Russell Schweickart (SUA), a prezentat un raport în 2008, în care se concentrează asupra detectării şi devierii traiectoriei asteroizilor care ameninţă Terra.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)