Astăzi va fi inaugurat Pomul de Crăciun

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat astăzi, odată cu inaugurarea oficială a pomului de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acest anunţ a fost făcut în cadrul şedinţei direcţiilor publice ale Primăriei mun. Chişinău. Potrivit şefei Direcţiei Cultură a mun. Chişinău, Lucia Culev, bradul de Crăciun va fi conectat la iluminatul decorativ, azi, la ora 17.00.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că în majoritatea ţărilor europene startul sărbătorilor de iarnă este dat devreme, în mare parte, la începutul primei luni de iarnă. Primarul Chirtoacă a mai adăugat că şeful Asociaţiei de gospodărire a Spaţiilor verzi, Eliferie Haruţa, era plecat ieri după brad. „Domnul Haruţa este în drum, cu bradul, dar anul acesta deja însoţit de poliţie”, a adăugat zâmbind primarul general. Potrivit autorităţilor municipale, bradul are peste 20 de metri înălţime şi va fi adus din raionul Soroca.

Anul trecut, în capitală, au fost instalaţi doi pomi de Crăciun, unul al guvernului R. Moldova, şi altul al Primăriei Chişinău. Autorităţile municipale au dat asigurări că anul acesta va fi instalat un singur pom de Crăciun.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)