Astăzi se lansează noua emisiune – „Concert la Pălărie”

PREMIERĂ // Prima emisiune va fi difuzată vineri, 8 octombrie, la ora 20.45, la Jurnal TV

Prima emisiune vine cu diverse surprize pentru toţi telespectatorii, indiferent de vârstă, veţi avea ocazia să vizionaţi numere cu fanfara de copii din Zaim, Căuşeni, un iluzionist din Cantemir, veţi mai vedea streap dance şi break dance cu elemente de jonglare, Freestyle, jonglare cu tăvi de servit în localuri, dans cu elemente din gimnastica aerobică, cântat la acordeon inversat, piesa Ave Maria zisă la frunză de nuc de către Anton Port, Cantemir, şi altele.

“Am privatizat soarele, cerul, vântul şi luna, toate lucrează pentru mine”

Anton Port, originar din Cantemir, este unul din concurenţii primei emisiuni şi va interpreta piesa Ave Maria la frunză de nuc. Anton Port este profesor de matematică, însă îşi atribuie încă multe îndeletniciri, precum cea de meşter popular, sculptor în simbolica creştină, meşter de instrumente aerofone şi inventator de mori de vant. “Am privatizat soarele, cerul, vântul şi luna, toate lucrează pentru mine”, spune cu dârzenie Anton Port. Cântatul la frunză de nuc este una din cele mai preferate ocupaţii ale profesorului de la Cantemir, îi aduce linişte şi pace în suflet. Se bucură că a descoperit acest talent şi spune că mai are destul timp să dea la iveală şi alte talente.

De mic, cântă la acordeonul inversat

Un alt concurent care va evolua în această emisiune este Igor Cârlig din Ştefan-Vodă, care va cânta la acordeon inversat. Igor este de meserie constructor, pasiunea pentru acordeon a descoperit-o pe când avea 3-4 anişori. “Când eram mic, cântam la armonică toată ziua, însă nu cântam cum trebuie dar întorceam armonica, deoarece aşa îmi plăcea mai mult şi de atunci aşa cânt”, ne spune Igor. Cu 12 ani în urmă, Igor a participat la un mini festival de acordeonişti, care a avut loc la Kaluga, Rusia, unde a uimit juriul cu interpretarea sa la acordeon inversat. Deoarece era pentru prima oară la un asemenea festival, juriul i-a acordat locul doi, pentru măiestria de a cânta la acordeon inversat.

Reamintim că emisiunea „Concert la Pălărie” este primul proiect de acest gen din Republica Moldova, derulat de televiziunea Jurnal TV în parteneriat cu Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Primăria municipiului Chişinău. Emisiunea acordă şanse egale tuturor oamenilor talentaţi din toată ţara şi oferă posibilitatea de a câştiga premii valoroase. Scopul acestei emisiuni este de a scoate în evidenţă talentele ascunse de la noi şi de a le încuraja să se dezvolte. Preselecţia se organizează în fiecare raion, participă circa 30 de raioane din ţară. Participanţii se pot înscrie la preselecţie pe adresa www.talent.jurnaltv.md, sau pot expedia un email la adresa talent@jurnaltv.md, sau pot completa talonul de participare ce va apărea în ziarele „Jurnal de Chişinău” şi „Apropo”.

Premiul mare – un apartament în valoare de 550.000 de lei, premiul doi – un automobil

Semifinala va avea loc la Chişinău pe 18 februarie 2011, unde vor fi prezenţi 40 de participanţi care vor trebui să prezinte acelaşi număr, mult mai bine pregătit. Finala sau marele concert va avea loc pe 5 martie 2011, unde vor participa 20 de persoane, şi vor fi invitate vedete din ţară şi străinătate. La marele concert participanţii vor trebui să prezinte câte un număr nou, scenografia şi costumaţia vor fi coordonate de către echipa Jurnalului TV. Câştigătorul va fi ales de către telespectatori prin sms, acesta va intra în posesia unui apartament în valoare de 550.000 de lei. Căştigătorii locurilor 2 şi 3 vor fi aleşi de către un juriu. Deţinătorul premiului doi va intra în posesia un automobil. Juriul va acorda şi premii de consolare, este vorba despre 3 LCD-uri şi 3 lap-top-uri.

Carolina Chirilescu