Astăzi, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 53 de ani

Să nu fi avut loc accidentul blestemat din noaptea de 29–30 octombrie 1992, artista ar fi împlinit astăzi, 15 noiembrie, 53 de ani. Românii de pretutindeni au deplâns moartea celor doi titani ai românismului.

Doina Aldea-Teodorovici s-a născut în 1958 la Chișinău. Harul său artistic s-a manifestat încă din copilărie. Astfel, începând cu vârsta de şase ani și până în clasa a opta, Doina Aldea-Teodorovici a participat la dublarea filmelor în română la Studioul „Moldova-Film”.

Concomitent, studiază muzica în particular. De asemenea, timp de mai mulți ani activează în ansamblul „Moldoveneasca” cu care susţine turnee în Cuba, Algeria, Mongolia, Germania și alte țări. Timp de mai mulți ani a lucrat ca profesoară de literatură universală la Institutul Pedagogic de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Din 1982, Doina își descoperă o altă latură a talentului său, cea de interpretă de estradă. Din acest an, ea este nedespărțită atât în viață, cât și pe scenă, de compozitorul și interpretul Ion Aldea-Teodorovici. Talentul său multilateral, vocea caldă și răscolitoare, frumusețea unică, civismul fierbinte, curajul au făcut-o încă de la debut una din cele mai îndrăgite artiste atât în R. Moldova, în România, cât și peste hotarele ei.

Participând la toate evenimentele ce au marcat procesul de renaștere a poporului nostru, lansând cântece de un profund patriotism, cum sunt „Suveranitate”, „Sfântă ni-i casa”, „Mănăstirea Căpriana” și altele, cântăreața Doina Aldea-Teodorovici a devenit simbolul Moldovei.

C.C.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)