Asociaţia veteranilor va fi ca toţi ceilalţi

Asociaţia Obştească „Consiliul veteranilor din Republica Moldova”, care închiriază un imobil de 106 m.p pe str. Puşkin 18 din centrul capitalei se arată nemulţumită de faptul că ar putea fi obligată să achite taxa pentru chirie. Începând cu perioada în care comuniştii au venit la putere, organizaţia condusă de adeptul acestora, Valeriu Garev, a beneficiat de mai multe înlesniri şi privilegii. Săptămâna aceasta, subiectul în jurul arendei sediului de către Asociaţie a generat discuţii aprinse în Consiliul Municipal Chișinău.

Consilierii nu s-au putut înțelege referitor la taxa de arendă pe care ar urma să o plătească Consiliul Veteranilor. Preşedintele fracţiunii PCRM, Boris Golovin, a propus ca aceştia să achite o taxă simbolică – 1 leu pentru 1 m.p. anual. Astfel, Consiliul veteranilor ar urma să plătească pentru arenda unei clădiri de 106 m.p., aflată pe str. Puşkin 18, doar 106 lei.

Consilierul municipal neafiliat, Teo Cârnaț, și singurul consilier liberal prezent în sala de ședință, Oleg Cernei, au declarat că propunerea nu poate fi admisă pentru că s-ar putea ca şi alte asociaţii obşteşti din Chișinău să-şi dorească astfel de privilegii. „Până acum ei n-au plătit nimic pentru arendă, avem informaţii că organizaţia este doar un paravan folosit de unii agenţi economici. Considerăm că trebuie să fie pe poziţie de egalitate cu alte asociaţii obşteşti şi organizaţii din or. Chişinău”, a spus Teo Cârnaţ.

În final, proiectul propus de comunişti nu a întrunit numărul necesar de voturi şi urmează să fie reexaminat la una din şedinţele următoare ale CMC.

În perioada guvernării comuniste Consiliul Veteranilor din Republica Moldova arenda un sediu de 90 m. p. pe bd Ştefan cel Mare 124. Potrivit rapoartelor Curţii de Conturi, anual, statul rata venituri totale în valoare de peste 200 mii de lei.

S. C.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)