ASASINATUL DE LA DURLEŞTI // „Au mai găsit un ţap ispăşitor”

Cei care îl cunosc personal pe bănuitul în cazul crimei de la Durleşti nu cred că acesta ar putea fi autorul dublului asasinat

Colegii de breaslă ai bărbatului de 44 de ani, care se află astăzi în arest preventiv, fiind bănuit că a luat viaţa a doi adolescenţi, până în prezent, nu-şi pot explica cum o persoană atât de calmă şi mereu binevoitoare a ajuns după gratii.

Pe 2 octombrie curent, Vitalie K. a fost reţinut în stradă de mascaţi. „Era dimineaţa, aproape de ora opt. Ne mai rămăsese să facem câţiva paşi până la locul de muncă, când în faţa noastră s-a oprit o maşină din care au ieşit câţiva mascaţi şi l-au pus pe Vitalie la pământ. Apoi l-au urcat în automobil şi l-au dus într-o direcţie necunoscută. Nu am înţeles ce a fost? Abia din buletinele de ştiri am aflat că este acuzat de omorul celor doi copii”, îşi aminteşte un coleg de-al lui Vitalie. Bărbatului îi este frică să-şi facă public numele, însă încearcă ?????? ????????? să-i ia apărarea bărbatului bănuit de comiterea omorului care a zguduit Moldova.

Amintim că, în aprilie 2011, au fost asasinaţi cu sânge rece doi adolescenţi. De atunci, potrivit surselor din cadrul MAI, au fost reţinute mai multe persoane, însă nu existau suficiente probe pentru a demonstra că se fac vinovate de moartea adolescenţilor. În ceea priveşte reţinerea lui Vitalie K., sursele noastre au de asemenea anumite suspiciuni. Bărbatul care se află astăzi după gratii este de o talie medie, are înălţimea de 174 cm şi mărimea la încălţăminte 40. La locul săvârşirii infracţiunii însă, oamenii legii spun că au depistat urme de încălţăminte cu două mărimi mai mari.

„Băiatul meu nu este un criminal”

Cu toate acestea, procurorii susţin că au destule motive pentru a cere prelungirea mandatului de arest preventiv, lucru pe care l-au şi făcut. Avocatul bănuitului, Valeriu Mardare, a declarat pentru JURNAL că, timp de mai bine de o lună de când a fost reţinut clientul său, nu au fost întreprinse acţiuni procesual penale: „A fost efectuată doar o percheziţie la domiciliu în cadrul căreia nu a fost depistat nimic. Clientul meu pledează nevinovat”.

Unul dintre prietenii lui Vitalie K. spune că în timpul reţinerii bărbatul nu a scos niciun cuvânt. „E un om foarte liniştit. Nu pot spune că era comunicabil, dar îl vedeai mereu cu telefonul în mână. Nu este căsătorit, dar are o concubină”, povesteşte amicul bănuitului. Acesta mărturiseşte că îl cunoaşte pe Vitalie de mai mulţi ani, însă nu poate spune un cuvânt rău despre el.

Nicio rudă de-a bănuitului nu a făcut puşcărie. Mama sa este îndurerată că de mai bine de o lună a rămas fără sprijin. „Băiatul meu nu este criminal”, ne-a spus femeia printre lacrimi.

Bănuitul a fost recent adus la Curtea de Apel. Avocatul a încercat să conteste prelungirea mandatului cu 30 de zile pentru clientul său. Judecătorii au respins cererea avocatului. Bănuitul rămâne după gratii pentru încă, cel puţin, o lună.

I.Z.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

The following two tabs change content below.
Avatar

utilizator

Avatar

Ultimele articole de utilizator (vezi toate)