Asaltul casei lui Filat şi a lui Plahotniuc, planul „B” al lui Usatîi şi Dodon

Picture 050

Liderii acţiunii de protest din faţa Parlamentului şi a Ministerului Agriculturii, Igor Dodon şi Renato Usatîi, au declarat că dacă şeful statului Nicolae Timofti nu îşi anunţă demisia până vineri seară, la ora 17.00, vor aplica un plan, „B”, pe care îl vor da imediat publicităţii. „Va fi interesant, ca la emisiunea ‚Surprize-surprize’”, a declarat Usatîi. Spre deosebire de liderul socialiştilor, Igor Dodon, care nu a vrut să ofere detalii referitor la acţiunile pe care urmează să le întreprindă, primarul de Bălţi s-a dovedit a fi mai vorbăreţ.

Picture 049

Ieri, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV 7, Usatîi a declarat că dacă şeful statului nu-şi anunţă demisia până vineri seară, va lansa câteva semnale, „Băieţi, nu glumiţi!” „Azi, noi trebuie să înconjurăm casa unui Vladik, celui de-al doilea (Vlad Plahotniuc, Vlad Filat n. red). Şi asta nu va fi o acţiune simbolică, cum ne-am lua de mâini şi ne-am plânge unul altuia pe umăr. Vor fi vreo 20–30 de mii de oameni. Ei trebuie să plece din ţară. Pentru a organiza alegeri anticipate în condiţii normale, ăştia doi nu trebuie să fie în Moldova. Voronin poate sta deja la Ţiganca, nici Ghimpu nu prezintă un obstacol. Dar ăştia doi ori măcar Plahotniuc nu trebuie să rămână în R. Moldova”, a afirmat Usatîi.

Picture 048

Ulterior, acesta i s-a adresat unui alt invitat, Alexandru Slusari, reprezentant al Platformei DA: „Trebuie să înţelegem un lucru, oamenii sunt deja agresivi. Iată, voi, sunteţi gata să intraţi astăzi în Parlament? Câteva mii de oameni şi să nu mai ieşiţi de acolo?… Oamenii noştri, care au participat la protestul Platformei DA de la 6 septembrie, şi acum sunt cu noi, ei spun că nu vor să mai păzească gazonul. Eu sunt gata să iernez în cort. Oamenii însă, nu. De aceea, dacă mă vor chema în Parlament, în Guvern, la casa lui Plahotniuc, a lui Filat, eu voi merge cu ei”, a mai spus Usatîi.

Picture 032

Acelaşi lucru ni l-au confirmat şi câţiva reprezentanţi responsabili de securitatea corturilor din faţa Parlamentului şi a Ministerului Agriculturii. Oleg Fedco, membru al formaţiunii „Partidul Nostru”, ne spune că aici sunt pe moment instalate aproximativ 600 de corturi. În timpul apropiat, numărul acestora va creşte până la peste 1000. La întrebarea unde vor fi instalate pentru că spaţiul din faţa celor două instituţii nu e prea mare, Fedco a declarat că mai sunt câteva instituţii şi casele unor politicieni. „Pe moment, nu vă putem da detalii, mai avem şi noi unele secrete”, a ezitat el. La întrebarea dacă e vorba de Plahotniuc şi Filat, politicieni la care s-a referit şi Usatîi, Fedco a confirmat: „De ce să nu ne ducem, dacă ei nu vor să înţeleagă. Decizia va fi a lui Renato, ne vom duce acolo unde ne va spune”, a spus acesta.

Picture 026

Picture 010

Foto: Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)