Un pahar de vin roşu face bine inimii, însă atunci când cantitatea de alcool este mult mai mare, întregul organism este afectat. Specialiştii site-ului desprealcool.ro ne spun cum sunt afectate organele.
Creierul
Diferite părţi ale creierului controlează procese diferite, iar alcoolul influenţează fiecare dintre aceste zone pe rând. De aceea, în momentul în care abuzaţi de alcool, deveniţi mai puţin inhibaţi şi nu mai gândiţi la fel de clar, emoţiile devin exagerate şi începeţi să uitaţi lucruri sau să pierdeţi noţiunea timpului. Atunci când alcoolul influenţează cerebelul, începeţi să vă pierdeţi echilibrul şi coordonarea mişcărilor şi nu mai aveţi stabilitate.
Rinichii
Rinichii elimină aproximativ 5% din alcool prin urină. De asemenea, ei lucrează pentru păstrarea unui volum constant de apă în organism. Alcoolul este un diuretic. Dacă beţi prea mult, corpul ajunge să elimine mai multă apă decât absoarbe şi se poate deshidrata, provocând ameţeală şi dureri de cap.
Ficatul
În cazul în care în organism intră prea mult alcool, enzimele din ficat care purifică substanţele intrate în organism se termină, lăsând alcoolul să se acumuleze în corp. Acest femomen poate duce la dureri de cap şi ameţeli. Sunt necesare trei ore sau chiar mai mult pentru a elimina din organism alcoolul introdus dintr-o singură băutură. Concentraţia de alcool care intră în organism şi modul în care este aceasta absorbită depinde de mai mulţi factori: cantitatea pe care o consumaţi şi cât de repede, greutatea, sexul şi dacă beţi sau nu pe stomacul gol.
Jurnal de Chișinău
Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)
- Primăvara carosabilul din Chișinău se umple de gropi - 15 februarie 2019
- Petele ”albe” din trecutul unor socialiști care au făcut parte din guvernarea comunistă - 11 februarie 2019
- Actualii președinți de raioane, candidați PDM: unii au fost vizați în anchete jurnalistice, alții au donat partidului zeci de mii de lei - 11 februarie 2019