Aşa calmaţi înţepăturile de insecte!

Odată cu vara, şi insectele prind viaţă. Înţepăturile lor provoacă de cele mai multe ori umflarea şi înroşirea zonei, mâncărimi sau chiar stări de leşin sau vomă.

Usturoi pisat, pentru înţepătura de albină

Primul gest care trebuie făcut în cazul în care vinovată de înţepătură e albina sau viespea este îndepărtarea acului şi masarea zonei cu usturoi pisat sau ceapă. La fel de utile sunt şi compresele cu frunze de pătlagină zdrobită.

Suc de varză, contra alergiilor

În cazul apariţiei alergiilor se fac spălături cu apă cu sare, comprese cu suc de varză sau frunze de varză zdrobite. Se aplică şi comprese cu gheaţă sau infuzie de cimbru, care se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, care se infuzează 5 minute.

Lămâia calmează înţepăturile de ţânţar

În cazul înţepăturilor, cele care dau rezultate sunt sucul de leuştean şi uleiul de melisă. Pentru ameliorarea zonei înţepate, se masează pielea cu frunze de ferig, felii de lămâie, frunze de roşii, oţet de mere, frunze de muşcată sau de pătlagină. Pentru a evita înţepăturile de ţânţari se unge pielea cu ulei de mentă, de lavandă şi de cuişoare.

Folosiţi creme protectoare

Pentru a preveni astfel de incidente este indicat să folosim spray-uri, creme care îndepărtează aceste insecte. Acestea se găsesc în farmacii şi ţin la distanţă insectele buclucaşe.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)