Arta de a dormi în doi

Atunci când suntem în cuplu, avem multe lucruri în comun: obiceiuri, timp, lucruri etc. Însă, această legătură dintre două persoane poate continua în zonele noastre subconştiente, unde nici măcar nu ştim prea bine regulile?
Multe cupluri au prin vise o legătură puternică. Visele pot deveni modalităţi de a comunica mai bine, de a găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor, de a îmbunătăţi legătura de cuplu. Cum se ajunge la asta?
Foarte bună comunicare
Cu cât cei doi parteneri comunică mai bine, cu atât îşi împărtăşesc cu uşurinţă lucrurile care îi frământă, viziunea pe care o au cu privire la viitor, dorinţele lor ascunse. În acest fel, ei ajung în timp să fie pe aceeaşi lungime de undă, devin tot mai apropiaţi unul de celălalt şi împărtăşesc un drum comun.
Acest lucru îi predispune să îşi anticipeze reacţiile şi să se sprijine reciproc atunci când au nevoie. Comunicarea nu mai este doar una verbală, directă, ci una profundă.
Foarte bună empatie
Având o bună comunicare, înţelegi nu doar ce spune, ci şi ce simte partenerul tău în anumite situaţii, chiar şi atunci când poate nu ai fi de acord cu el sau nu ai lua acelaşi tip de decizie. Acest tip de înţelegere te face să participi activ la lucrurile importante din viaţa lui şi să încerci să găseşti soluţii. Amândoi deveniţi preocupaţi nu doar pentru binele personal, ci pentru binele relaţiei voastre şi binele partenerului. Acesta este, până la urmă, unul din sensurile esenţiale ale unei relaţii reuşite, când simţi că nu eşti singur şi că ai un partener pe care te poţi baza.
Folosiţi energia psihică
Pentru unele persoane, visele sunt foarte importante, pentru altele, nu. Aşa cum unele persoane sunt superstiţioase, de exemplu, altele nu.
Dincolo de modul diferit în care vedem lucrurile, chiar dacă suntem reticenţi în privinţa unor interpretări asoterice ale viselor, este evident faptul că materia noastră psihică nu este decât într-o mică măsură conştientizată. Mintea noastră procesează informaţiile chiar în momente în care nu ne dăm seama de acest lucru.
Şi de aceea şi visele pot deveni importante prin mesajul pe care îl transmit. Experimentele psihologice au arătat că persoanele care sunt preocupate de o problemă pot găsi soluţia în vis, întrucât energia noastră psihică rămâne conectată la scopul nostru de a rezolva problema.
Fără niciun conţinut mistic, visele pot deveni o resursă pe care să o folosim, fie că e vorba de noi, fie de partenerul nostru, pentru a găsi soluţii la problemele importante sau la cele cotidiene.
Discutarea viselor
Atunci când unul dintre parteneri visează, ei se pot asculta unul pe celălalt. Acest moment poate fi prilejul pentru a-şi împărtăşi temerile, dorinţele, modul în care văd lucrurile. Şi de a găsi alte variante de soluţii.
Luarea hotărârilor în comun
Faptul că fiecare ştie că părerea sa contează îl va încuraja să fie mai preocupat de găsirea unei soluţii. În acest fel, atunci când persoana are o legătură bună cu resursele sale neconştientizate prin vis (căci nu oricine reţine visele, chiar dacă toată lumea visează), le va putea folosi în beneficiul relaţiei.
Somnul e bun. Ne ajută să ne odihnim şi să ne refacem resursele. Uneori, poate aduce chiar mai mult decât atât: dovada că partenerul nostru este implicat emoţional în problemele noastre şi că se străduie să găsească o soluţie. Şi asta poate fi o foarte frumoasă dovadă de dragoste, mai ales dacă înveţi şi tu să oferi la fel.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)