Arsenium, un mare visător

SHOWBIZ // „Am crescut cu muzică rusească. Pe atunci, nu aveam decât un fan, pe surioara mea!”

Fostul membru al trupei O-ZONE a visat de mic să ajungă cântăreţ celebru. „Cel mai mare vis al meu a fost să devin un mare cântăreţ, ale cărui cântece să scrie istorie. Când eram copil, puteam fi auzit cântând la şcoală, acasă, în baie, întotdeauna, încercând să imit diferiţi artişti pe care îi ascultam!”, spune acesta. 

Arsenium, pe numele adevărat Arsenie Todiraş, s-a născut la 22 iulie 1983 la Chişinău. Părinţii săi i-au oferit şansa de a-şi alege singur drumul pe care îl va urma în viaţă. Nu a fost un copil răsfăţat, a crescut înconjurat de armonie. Mama sa e doctor, iar tată-său, inginer, are o soră mai mică, pe care o consideră cea mai bună soră din lume! Spune despre părinţii săi că sunt minunaţi, deoarece i-au permis să aibă vise îndrăzneţe. „Ei m-au lăsat să hotărăsc singur ce să fac cu viaţa mea, dar sfaturile pe care mi le-au dat mi-au fost întotdeauna folositoare”, mărturiseşte interpretul.

De mic a fost pasionat de muzică, iar muzica pe care o asculta era în mare parte rusească. „Am crescut cu muzica rusească. Pe atunci, nu aveam decât un fan, pe surioara mea!”, spune Aresenium.

A încercat să cânte operă

Până a deveni celebru, Arsenium a încercat să abordeze mai multe genuri de muzică. Prima sa apariţie ca solist a fost pe timpul când învăţa la şcoală. A încercat să cânte operă, cu mai mult sau mai puţin succes. „Însă mi s-a părut atât de amuzant, încât am început să râd pe scenă împreună cu colegii mei!”, povesteşte interpretul. Arsenium descrie această situaţie ca cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut vreodată.

Pe la vârsta de 15 ani, a început să compună cântece, i-a plăcut acest lucru atât de mult, încât nu s-a mai putut opri! „Mi-am dat seama că este singurul mod în care îmi pot exprima sentimentele! Am înţeles că există un loc pentru mine şi pentru visele mele în această lume.”

Pe la 16 ani, Arsenium a intrat într-o trupă de muzică folk, numită „Stejăreii”, în cadrul căreia cânta la contrabas. Când a împlinit 17 ani, a început să ia lecţii de canto. Profesoara Larisa Shulga a devenit o persoană foarte importantă în viaţa sa. „Ea m-a învăţat multe despre muzică şi mi-a împărtăşit din experienţa sa de artistă, a fost o cântăreaţă de operă foarte cunoscută şi apreciată în întreaga fostă URSS”.

O-ZONE i-a oferit o experienţă de neuitat

În timpul lecţiilor cu profesoara Larisa Shulga, aceasta şi-a dat seama de talentul său şi i-a făcut cunoştinţă cu Dan Bălan, care ulterior i-a propus să devină membru al trupei O-ZONE. După câteva săptămâni, componenţa grupului s-a completat cu Radu Sârbu care, în prezent, are proiecte cu soţia sa şi cu alţi interpreţi din România. Noua trupă a devenit foarte iubită şi ascultată în Republica Moldova, după care a cucerit piaţa românească.

Piesa „Dragostea din tei”, cel mai mare hit al trupei, a uimit întreaga lume, fiind fredonată chiar şi de chinezi şi japonezi. „Trupa O-ZONE mi-a oferit o experienţă de neuitat. Am călătorit mult cu băieţii, prin toată lumea, am dormit mai puţine nopţi ca altădată, dar m-am simţit foarte bine. Dan şi Radu sunt artişti foarte talentaţi şi persoane foarte drăguţe şi prietenoase”, declară Arsenium.

Arsenium are succes şi fără O-ZONE

După ce trupa O-ZONE s-a destrămat, fiecare membru a luat-o pe drumul său. Dan Bălan şi Radu Sârbu se descurcă de minune, au albume, clipuri, proiecte, însă nici Arsenium nu este mai prejos – îşi face cale spre inima fanilor din afară. De-a lungul timpului, interpretul a lansat mai multe piese şi clipuri care au avut succes la public. Printre acestea se numără piesa „Minimum”, o baladă cu influenţe rock.

Interpretul are şi un proiect, A-Style, din care fac parte piesele „You can be free”, „Remember Me” şi „Erase it”. Textul pieselor aparţine lui Arsenium, iar compoziția – lui Alexandru Brașoveanu. De curând, interpretul a lansat un clip la noua piesă „My heart”. Aceasta a fost înregistrată în limbile engleză şi rusă şi realizată împreună cu o interpretă şi actriţă din Rusia, Elena Knyazeva, cu care se cunoaşte de ceva timp.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)