Arsenal de arme în locuinţa unui recidivist

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au reţinut membrii unei grupări din cinci persoane. La domiciliul uneia dintre acestea a fost depistat un impunător arsenal de arme de foc şi muniţii: cinci grenade, o armă de vânătoare, model Wincester, cu ţeava retezată, două pistoale, peste 100 de cartuşe, un încărcător pentru automatul AK-74, precum şi obiecte de preţ, relatează jurnal.md.

În curtea aceleiaşi case au fost depistate două unităţi de transport furate şi dezasamblate: un Mercedes 308D şi un VAZ 21063. În urma investigaţiilor operative şi a acţiunilor de urmărire penală, au fost acumulate probe suficiente care confirmă implicarea persoanelor reţinute în săvârşirea câtorva atacuri tâlhăreşti şi trei furturi de mijloace de transport.
Bănuiţii operau în timp de noapte, purtau cagule pe cap şi mănuşi. Pătrundeau în casele unor cetăţeni din municipiul Chişinău şi, ameninţându-i cu arma, îi deposedau de bani, bijuterii din aur şi alte bunuri, apoi dispăreau de la locul crimei.

Membrii grupării criminale se află în arestul poliţiei. În acest caz se întreprind acţiuni de urmărire penală privind implicarea acestora la comiterea altor infracţiuni pe teritoriul Republicii Moldova. Capul grupării, cu multiple antecedente penale, a fost eliberat din detenţie în 2008. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute riscă până la 15 ani privaţiune de libertate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)