Armaş: Dan Petrescu nu ne permite să ne relaxăm

Fundaşul naţionalei Moldovei şi al celor de la Kuban Krasnodar, Igor Armaş, este practic calificat în play-off-ul Campionatului Rusiei, după remiza pe teren propriu, 0-0, cu ŢSKA Moscova. Acesta vrea ca şi naţionala să facă un meci bun cu Olanda şi să întrerupă seria de înfrângeri a echipei antrenate de Gabi Balint.

Aflat pe locul şase în Premier Liga din Rusia, echipa antrenată de Dan Petrescu şi Emil Caras şi-a asigurat un loc în play-off şi are şanse să joace în cupele europene. Chiar dacă este greu de crezut că Kuban poate rata locul opt, Dan Petrescu nu le permite elevilor săi să se culce pe o ureche în ultimele patru etape rămase de disputat. Despre acest lucru spune şi fundaşul naţionalei Moldovei, Igor Armaş, care joacă titular în echipa lui Petrescu. „Am obţinut un egal mare cu ŢSKA, dar Mister (Dan Petrescu – n.r.) ne-a cerut să câştigăm meciul”, a spus Armaş.

Vor să fie cât mai sus

Chiar dacă şi-a asigurat un loc în primele opt echipe, fundaşul naţionalei Moldovei spune că echipa nu are cum să nu joace la victorie în etapele rămase de disputat. „Ne-am atins principalul obiectiv, dar asta nu înseamnă că suntem lipsiţi de motivare în meciurile rămase. Cu Dan Petrescu aşa ceva nu merge. El este un maximalist şi doreşte să fie cât mai sus. Acum, cei convocaţi vor merge la echipele lor naţionale, dar când vom reveni ne vom pregăti serios pentru meciul cu Amkar Perm. De asemenea, vom fi motivaţi şi de primele pe care le primim pentru orice rezultat bun. Aşa că nu ne vom relaxa”, a conchis fundaşul.

Dan Petrescu este dorit de Kadîrov

Succesul înregistrat de Dan Petrescu la cârma lui Kuban l-a făcut să fie unul dintre cei mai doriţi tehnicieni din campionatul Rusiei. Presa de la Moscova  scrie că fostul jucător al lui Chelsea este la mare căutare. Ultima echipă interesată de serviciile sale este Terek Groznîi, echipă aflată aproape de retrogradare. Preşedintele clubului din Cecenia, Ramzan Kadîrov, este gata să-i ofere lui Petrescu un salariu de 2.000.000 de euro pentru a salva echipa de la retrogradare. Fostul internaţional român a mai avut oferte, dar a preferat să rămână la Kuban, cu care vrea să joace în cupele europene.

(V.H.)