Armada spaniolă, „scufundată” la Durban!

SURPRIZĂ // Echipa naţională a Spaniei a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Elveţiei, la Durban, într-un meci contând pentru grupa H a Cupei Mondiale din Africa de Sud

„Am luptat eroic, dar n-am avut noroc”

Văzută de specialişti drept principala favorită a CM 2010, Spania a debutat cu stângul la turneul final din Africa de Sud. „Furia roşie” a fost „încătuşată” de disciplinata echipă a Elveţiei, care a dat lovitura de graţie spaniolilor în startul reprizei secunde, prin Gelson Fernandez.

„Lecţie de umilinţă”, „Trezirea!” sau „Cură de umilinţă” sunt doar câteva din titlurile ediţiilor online ale cotidienelor spaniole, după imensa surpriză realizată de formaţia pregătită de Ottmar Hitzfeld.

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, e convins că Xavi şi Compania au forţa să treacă peste acest şoc şi invită la calm. „A fost o surpriză! Evident, am vrut să câştigăm, am căutat victoria, dar azi nu a fost ziua noastră! Este foarte important să câştigi primul meci. Am luptat eroic, dar azi n-am avut noroc. Ne-a lipsit finalizarea, deşi am dominat. Asta ne obligă să câştigăm celelalte două partide. Mondialul nu s-a terminat încă, au mai rămas două partide şi trebuie să căutăm noi stimulente”, a spus Del Bosque, citat de as.com

Hitzfeld: „Această victorie este istorică!”

Selecţionerul echipei naţionale a Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, a declarat după victoria din meciul cu reprezentativa Spaniei, scor 1-0, că acest succes este istoric. „Această victorie este istorică, deoarece nu bătusem niciodată Spania în 105 ani. Am făcut un pas important spre optimile de finală, dar de acum se aşteaptă mai mult de la noi. Trebuie să rămânem atenţi şi concentraţi. Meciul cu Chile va fi mult mai greu decât cel cu Spania şi echipa trebuie să rămână compactă. Cu Spania nu ne-am expus, am încercat să jucăm pe contraatac”, a spus Hitzfeld.

„Matadorul” Gelson Fernandes: „Visul a devenit realitate!”

Mijlocaşul Gelson Fernandes, autorul unicului gol al întâlnirii şi cel care a fost desemnat omul meciului, consideră că „visul a devenit realitate”: „Nici acum nu îmi vine să cred. Visul a devenit realitate. Am fost solidari şi nu am lăsat spaţii adversarilor. Sunt mândru de această echipă şi de ţara mea. La gol am alergat în spatele lui Derdyok, deoarece ştiam că va avea nevoie de ajutor. Acum trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, deoarece mai avem de jucat două meciuri în această grupă”, a precizat Fernandes.

Echipa naţională a Spaniei a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Elveţiei, la Durban, într-un meci contând pentru grupa H a Cupei Mondiale din Africa de Sud.