Arest prelungit pentru figuranţii în dosarul „Caravita Co”

cijov familie.f.nadea roscovanu

13.08.2015, Igor Cijov, îmbrăţişat de familie pe scările Judecătoriei Buiucani, după expunerea asupra prelungirii mandatelor de arestare/Foto: Nadea Roscovanu

Ion Rusu, cumnatul şi naşul liderului PLDM, Vlad Filat, și tatăl lui Vladimir Rusu, fondatorul „Caravita Co” SRL, și Igor Cijov, administratorul Caravita, vor sta încă 30 de zile în izolator. Decizia a fost luată de judecătorii Judecătoriei Buiucani.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel, în termen de 3 zile.

Decizia de azi vine după ce miercuri Judecătoria Buiucani a decis prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile pe numele lui Vladimir Rusu, fondatorul „Caravita Co” SRL. De asemenea, judecătorii au decis prelungirea mandatului de arest cu 25 de zile pentru Tatiana Roșioru, directorul financiar al „Caravita”.

După pronunţarea sentinţei, Ion Rusu a lăsat să se înţeleagă că decizia este una ilegală. „Cunoaştem presiunile din partea societăţii, cât şi din partea partenerilor de dezvoltare care cer ca frauda din sistemul bancar să fie elucidată. Timpul va arăta însă cine are dreptate. Materialele prezentate în instanţă trebuie să fie probate”, a spus Rusu.

Vladimir Rusu a fost arestat pentru fraude la Banca de Economii. Reprezentanţii CNA susţin că deţin probe care demonstrează implicarea întreprinderii „Caravita Co” SRL în spălarea de bani de la BEM.

Avocații celor patru au depus la Curtea de Apel un recurs și au solicitat eliberarea acestora din arest, însă magistrații au respins solicitarea.