Arde titlul! // DIVIZIA NAŢIONALĂ

FC Sheriff şi FC Dacia au repurtat victorii la limită

Titlul de campioană a Diviziei Naţionale este încă în joc după ce FC Sheriff şi FC Dacia au repurtat victorii la limită în ultima etapă de campionat. „Dacii” au învins cu greu FC Milsami, scor 1-0, iar „viespile” au câştigat în sfârşit, 2-1, în faţa studenţilor de la Academia UTM. Ghinioniştii etapei au fost cei de la FC Zimbru care nu au reuşit să se impună pe teren propriu în faţa codaşei clasamentului, FC Costuleni.

 

Derbiul etapei s-a consumat la Complexul de la Vadul lui Vodă. FC Milsami a privit campionii de la FC Dacia. Meciul a fost echilibrat, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de rusul Vasili Pavlov (minutul 57). Antrenorul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a trăit la maximum acest meci. Când a auzit fluierul final a spus: „Slavă Domnului că am marcat măcar un gol”. Dobrovolski nu a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi, dar, pentru a păstra concentrarea jucătorilor săi, a menţionat că, de fapt, meciurile se joacă pe puncte. „Am jucat bine, ne aranjează rezultatul. Nu mă interesează că a fost 1-0, chiar dacă spre final acest lucru ar fi putut să ne coste. De fapt, sunt importante cele trei puncte puse în joc. Nu sunt îngrijorat că în ultimele meciuri câştigăm la limită. Adversarii noştri joacă mai mult în apărare, e greu să marcăm în asemenea condiţii”, s-a justificat Dobrovolski.

 

Balima marchează din nou

 

După victorie, cei de la FC Dacia se gândeau deja la meciul dintre FC Academia UTM şi FC Sheriff. În sezonul trecut, fosta echipă patronată de Igor Dobrovolski a contribuit ca FC Sheriff să rămână fără titlu de campioană. „Dacii” se aşteptau că şi de data aceasta studenţii vor furniza o surpriză. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 6, în urma unei lovituri de la 11 metri. Golgheterul campionatului, Balima, a transformat cu emoţie lovitura de la punctul cu var. Până la finalul primei reprize, „viespile” au mai muşcat o dată prin Livanor, scorul la pauză era de 2-0.

 

În repriza secundă, studenţii au fost mai activi în atac, reuşind să reducă din handicap prin Iurie Livandovschi (minutul 50). Pe finalul meciului, Academia UTM ar fi putut egala, însă portarul bulgar Stoianov şi-a salvat echipa.

 

„Au avut o ocazie şi jumătate, dar au dat două goluri”

 

Antrenorul studenţilor, Veaceslav Rusnac, crede că rezultatul este unul „mincinos” şi că echipa sa merita un egal. „Nu am ce le reproşa băieţilor mei. Chiar dacă arbitrajul nu a fost ireproşabil, am avut o prestaţie onorabilă. Am avut mai multe şanse de a marca, dar am fost neatenţi la finalizare. Oaspeţii au avut o ocazie şi jumătate şi au marcat de două ori. Noi ne pregătim acum pentru meciul cu FC Dacia”, a spus Rusnac.

 

FC Zimbru poate pierde locul trei

 

Fosta campioană a Republicii Moldova, FC Zimbru, a pierdut două puncte importante în meciul cu FC Costuleni, care este ca şi retrogradată. Elevii lui Serghei Stroienco s-au zbătut mult pentru a smulge cele trei puncte, dar nu le-a reuşit acest lucru. „Nu pot spune că am pretenţii faţă de jucătorii mei. Au demonstrat că vor şi că pot, dar Dumnezeu nu a fost de partea noastră. Putem doar spera că Dumnezeu ne va ajuta în viitor, mai ales că facem totul corect şi bine”, a menţionat fostul internaţional moldovean.

 

În celelalte meciuri ale etapei, FC Rapid a trecut cu 2-1 de Iskra-Staly, care s-ar fi putut apropia de FC Zimbru, FC Nistru a pierdut pe teren propriu în faţa Olimpiei Bălţi 0-1, iar FC Tiraspol a remizat, scor 1-1, cu Sf. Gheorghe.

 

În etapa viitoare, care va avea loc duminică, se vor juca următoarele meciuri:

FC Costuleni – FC Milsami-Ursidos

FC Dacia – FC Academia UTM

FC Sheriff – FC Nistru

FC Olimpia – CSCA-Rapid

FC Iskra-Stal – FC Tiraspol

FC Sfântul Gheorghe – FC Zimbru

 Vitalie Hadei