Aranjează-ţi masa de Paşti după noile tendinţe

Paştele se apropie cu paşi repezi, iar gospodinele sunt în febra pregătirilor. Ca să-ţi întâmpini familia şi prietenii într-o atmosferă caldă şi elegantă, trebuie să acorzi o atenţie deosebită aranjării mesei de sărbători. Iată care sunt cele mai noi tendinţe.

Adu primăvara la tine acasă. Foloseşte o faţă de masă albă imaculată şi pune o vază cu flori de sezon. Cel mai bine ar fi să alegi lalele sau narcise.

Renunţă la lumânările parfumate pentru că mirosul lor se va îmbina cu acel al preparatelor din carne de miel şi nu este plăcut. Mai bine foloseşte clasicele lumânări albe în suporturi pastelate la baza cărora să pui petale de flori sau fire de iarbă. Cu prilejul sărbătorilor Pascale, poţi încadra în decor şi lumânări mici în formă de ou pe care să le ţii aprinse în timp ce mâncaţi delicioasele preparate.

Ca să-ţi impresionezi invitaţii, serveşte mâncarea în farfurii albe, simple sau cu motive florale. Pentru un decor elegant, alege şi tacâmuri simple, fără inscripţii florale. Pe fiecare farfurie pune o lalea, iar în dreptul tacâmurilor strecoară un iepuraş de ciocolată. Pune-ţi imaginaţia la treabă! În locul suportului din metal pentru şerveţele, foloseşte câteva cozi de narcise legate la capăt. Iar pentru design de înaltă clasă nu uita să pui o narcisă la capătul înodat. Şervetul trebuie să fie împăturit în formă de evantai şi pus în farfurie, lângă firul de lalea.

Ca să atragi atenţia musafirilor asupra calităţilor tale de gospodină şi gazdă perfectă, aşază ouăle într-un coş cu verdeaţă. Ar fi frumos să-i surprinzi scriind pe ele numele invitaţilor şi punând câte unul în dreptul fiecăruia.