Apropos: Arhiepiscopul de Praga avertizează asupra pericolului “islamizării” Europei

Cardinalul ceh Miloslav Vlk, arhiepiscop de Praga şi primat al Boemiei, a avertizat în legătură cu pericolul unei “islamizări” a Europei, care îşi reneagă rădăcinile creştine, transmite AFP, citată de Agerpres.
“Dacă ‘nu se vor trezi’ creştinii, este posibil să aibă loc o islamizare a vieţii. Dacă relaţia Europei cu propriile sale rădăcini nu se va schimba, Europa se va islamiza”, a afirmat cardinalul Vlk, într-un interviu publicat pe site-ul său www.kardinal.cz.
“Întrucât viaţa europenilor este sistematic lipsită de conţinut creştin, se creează un vid pe care (musulmanii) îl umplu cu mare uşurinţă”, a apreciat cardinalul ceh, în opinia căruia Europa “şi-a renegat rădăcinile creştine” ce i-ar fi putut da “forţă să înfrunte pericolul de a fi ‘cucerită’ de musulmani”.
“Astăzi, lupta se poartă cu arme spirituale, pe care Europa nu le posedă”, în timp ce “musulmanii sunt îndreptaţi către perfecţiune”, a mai afirmat prelatul ceh, atenţionând asupra pericolului “unei căderi a Europei”. (Ziua.ro)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)