Aproape de sferturile de finală

Vineri naţionala de fotbal Under 21 ar putea accede în sferturile de finală ale Cupei CSI şi a Ţărilor Baltice

Cu o victorie în faţa Turkmenistanului şi o înfrângere în faţa Ucrainei, naţionala de fotbal Under 21, antrenată de Alexandru Curtianu, are şanse mari să se califice în sferturile de finală ale Cupei CSI şi a Ţărilor Baltice, competiţie ce se desfăşoară zilele acestea la Sankt Petersburg, Rusia.

Curtianu este nevoit să construiască din temelii o nouă echipă, iar competiţia din Rusia e tocmai de ce are nevoie. Cu Turkmenistan a fost un meci foarte tensionat, ambele echipe având grijă să se apere în primul rând. În minutul 56, turkmenii au reuşit să deschidă scorul după ce portarul Alexei Coşelev, fiul celebrului Vasile Coşelev, a ieşit neinspirat din poartă. Acest gol marcat de adversari i-a motivat mai mult pe elevii lui Curtian şi, în minutul 60, aceştia au egalat prin Nicolae Melincianu.

Micii tricolori au profitat de faptul că erau pe val şi, peste trei minute, au marcat pentru 2-1 prin Alexei Solomin ce a prins un şut excepţional de la 25 de metri. Adversarii şi-au creat ulterior ocazii de a egala, însă Coşelev jr nu a mai greşit. Cea mai mare ocazie a naţionalei Moldovei s-a produs în minutul 80, când Nicolae Nimerenco a ieşit singur cu portarul, însă a trimis mingea în bară. Gheorghe Anton a ajuns primul la mingea revenită din bară, însă şutul său a fost defectuos.

Carp, înger şi demon

În cel de-al doilea meci din grupă, moldovenii au jucat mai organizat, însă ucrainenii au fost cei care au deschis scorul în minutul 34. Ieşiţi de la cabine, micii tricolori ar fi putut egala după o fază creată de Vadim Raţă şi Gheorghe Anton. Primul i-a oferit o pasă excelentă lui Anton, însă atacantul a şutat foarte slab, chiar dacă portarul advers era deja ca şi bătut. Ceea ce nu au reuşit să facă tinerii noştri fotbalişti au reuşit ucrainenii. În minutul 72, aceştia au marcat după un corner. Peste zece minute, mijlocaşul Catalin Carp, omul meciului în partida cu Turkmenistan, a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Acesta nu va putea evolua în ultima partidă din grupă cu Lituania.

Şanse mari de a ajunge în sferturi

Selecţionerul Curtianu a fost mulţumit de rezultatul cu Turkmenistan, însă nu şi de jocul prestat de elevii săi. În meciul pierdut cu Ucraina i-a plăcut felul cum au jucat fotbaliştii săi şi crede că meritau cel puţin un rezultat de egalitate. „Cu Turkmenistan am început mai prost, pentru că jucătorii mei voiau să arate publicului că sunt valoroşi. La pauză le-am spus că trebuie să presteze un joc colectiv bun şi victoria va veni. Aşa s-a întâmplat în cele din urmă. Cu ucrainenii ne-a lipsit scânteie de motivare. Am avut ocazii de a marca, dar nu am fost concentraţi. Oricum am făcut un meci bun”, a spus Curtianu.

Cu trei puncte la activ după două partide, naţionala noastră are şanse mari să meargă în sferturile de finală ale competiţiei. Pentru a atinge acest obiectiv, tricolorii trebuie să învingă astăzi Lituania. Moldova poate să se califice mai departe şi cu un egal în faţa Lituaniei, cu condiţia ca în celălalt meci din grupă Ucraina să nu piardă în faţa Turkmenistanului.