Apost’ofuri

taniadaniliuc4

A plecat de la minister cu mulți ani în urmă și s-a angajat la o companie privată. Apoi a ieșit în concediu de maternitate și de îngrijire a copilului până la vârsta de trei ani. În această perioadă, a rămas însărcinată cu al doilea copil și, când a sosit termenul, a mers la Casa Teritorială de Asigurări Sociale să depună cerere pentru a beneficia de indemnizația de concediu de maternitate pentru al doilea copil.

Însă a aflat cu stupoare că indemnizația pentru îngrijirea primului copil trebuia să o restituie statului, deoarece, în acea perioada, ea, chipurile, încă era angajată la minister cu salariu și orar de muncă deplin. Conform legislației, în cazul în care ești angajat pentru un salariu deplin, nu poți beneficia de indemnizația de îngrijire a copilului până la vârsta de trei ani.
Un şmecher a pus mâna pe o sumă de câteva zeci de mii. Femeia nu a stat cu mâinile în sân. În ultimele săptămâni de sarcină a bătut pe la uși și și-a făcut dreptate. Totuși, nimeni nu a fost pedepsit.

Mă îngrozesc când mă gândesc că acesta nu este un caz unic, bănuiesc că prin aceste ministere, ale RM, se comit ticăloşii și mai mari. În acest caz, au fost lezate drepturile de cetățean, de mamă, de om al acestui stat.

Tania Daniliuc