Aparate auditive şi tonometre pentru pacienţii din R. Moldova

Quantum-Pro

Ambasada Sloveniei în Republica Moldova, prin intermediul SlovakAid, a lansat joi, 12 noiembrie, proiectul „Aprovizionarea pacienților social-vulnerabili cu aparate auditive și cu tonometre”. Peste 50 de persoane din diferite localităţi ale R. Moldova, cu diferite probleme de sănătate, au primit aparate auditive şi tonometre.

„În sfârşit, am să aud şi eu ce se spune la televizor şi, mai ales, ce îmi spun nepoţii”, ne spune fericită doamna Maria din Chişinău. Pentru că unii pacienţi nu se pot deplasa, în locul lor au venit copiii. „Tatăl meu e ţintuit la pat, are probleme mari cu tensiunea, cu acest aparat, vom şti exact de ce medicamente are nevoie”, menţionează Alexandru.

Un alt domn de vreo 70 de ani, care nu aude, ne spune prin semne că este fericit şi mulţumit pentru aparatul auditiv primit.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, dl. Robert Kirnag, viceministul Sănătății al R. Moldova, Gheorghe Țurcan, și şeful Direcției politici de protecție socială a persoanelor cu dizabilități a Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Vasile Cușcă.

Cel din urmă a declarat că regretă situaţia din R. Moldova. „Mulţumim pentru suport şi regretăm că nu putem satisface necesităţile dvs., dar ne vom strădui”, a declarat Vasile Cuşcă. Proiectul este implementat de Asociația Obștească „Homecare” în 2015.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)