Anunţ intim în „Makler” // Prostituţie

Anunţ intim în „Makler”. „Practic prostituţia pentru a câştiga bani ca să-mi întreţin copilul de 4 anişori, astfel şi-a explicat „demersul” o tânără de 20 de ani care a fost reţinută în timp ce urma să presteze servicii sexuale. Acelaşi motiv l-a invocat şi colega ei de „breaslă”. Unul dintre clienţi susţine că a citit în „Makler” anunţul cu caracter sexual şi a sunat la numărul de telefon indicat pentru a stabili întâlnirea. Pentru două ore de plăcere, tânărul şi prietenul său ar trebui să scoată din buzunar 2000 de lei. Poliţiştii nu le-au permis nici măcar să se îmbrace, le-au luat la întrebări în pielea goală. Una dintre tinere este locuitoare a s. Scoreni, r. Străşeni, în vârstă de 22 ani, a doua, de 20 ani, este originară din s. Şendreni, r. Nisporeni. Suspecta de 22 ani este cercetată penal în stare de libertate şi riscă cinci ani de închisoare pentru proxenetism.

Încă în libertate

În căutarea asasinilor. Autorii crimei odioase din Tomai, Leova, sunt încă în libertate. Ei sunt daţi în urmărire internaţională. În căutarea lor s-au implicat forţele de ordine din Ucraina. Potrivit unor surse, cei trei suspecţi ar fi părăsit Republica Moldova. Sunt consăteni de ai victimei, cu vârste între 22 şi 25 de ani.

Pădurarul în vârstă de 57 de ani a fost ucis în pădurea din localitate acum 11 zile. El a plecat de acasă după ce a fost anunţat că mai multe persoane taie ilegal copaci. Cadavrul lui a fost descoperit de un locuitor al satului vecin. Suspecţii riscă până la 20 de ani de închisoare.

Învinuiţii achitaţi

Până-n pânzele albe. Vitalie Creţu susţine că a fost bătut, judecat şi condamnat pentru că a participat la protestele din aprilie 2009. Tânărul a declarat în instanţa de judecată că trei poliţişti l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, l-au târât pe jos, l-au dus forţat la comisariat, iar acolo l-au bătut din nou timp de mai multe zile. Procesul de judecată a durat mai mult de un an şi jumătate ca, în final, poliţiştii învinuiţi să fie achitaţi. Prin urmare, încă trei foşti poliţişti acuzaţi în dosarul 7 aprilie au fost achitaţi.

Judecătorii au constatat că „acţiunile lor nu întrunesc elementele infracţiunii”. Nu este exclus ca achitaţii să fie repuşi în funcţii. Tânărul care i-a acţionat în judecată pe poliţişti susţine că ancheta în dosarele deschise după 7 aprilie 2009 se desfăşoară după un scenariu identic. Vitalie Creţu spune că va face tot posibilul ca agresorii să fie traşi la răspundere.

Svetlana Panța

The following two tabs change content below.