Antiunionişti online

Site rusesc de socializare luptă contra AIE, declarând: „Vladimir Putin este preşedintele nostru!”

 

„Vladimir Putin este preşedintele nostru!”, „România, pământ rusesc!”, „Vom reface URSS, care va dăinui peste veacuri!”, „România să întoarcă teritoriul Moldovei de peste Prut, pe care Snegur l-a dat după 1989!”, sunt doar unele afirmaţii pe care le poţi găsi în grupul „Mы против унионистов румынских!!!” (Suntem contra unioniştilor români!), pe site-ul de socializare rusesc odnoklassniki.ru.

 

Format pe 3 martie curent, acesta adună noi membri în fiecare zi. Doar în două zile (marţi şi miercuri) numărul membrilor săi a crescut de la 25 de mii la aproape 28 de mii de aderenţi. Scopul anunţat al grupului este de a lupta cu Alianţa pentru Integrare Europeană, având ca motto „Jos Alianţa!”.

 

„Rusia va ajunge la voi!”

 

Astfel, majoritatea temelor propuse pentru discuţie sunt ştiri preluate de pe site-urile procomuniste, iar în comentarii se cere ajutorul Mamei-Rusii. „Cei din Alianţă riscă să stea după gratii. Temeti-vă, Rusia vă va pedepsi! Nu veţi vedea nici Europa, nici postul vostru! Necazul vine pe capul vostru!”, comentează Valeri &Anna Ştefannko (Belaia), 38 de ani, Moscova.

 

„Moldova, drumul tău este cu Rusia! Nu ai nevoie de mincinoasa Uniune Europeană! Moldova, tu eşti sora dreaptă a Rusiei, nu a României! Moldova nu are nevoie de România! Moldova este pentru integrarea în Uniunea Vamală Belarus, Kazahstan şi alte ţări care s-au alăturat!!!”, crede Nina Antonova, Chişinău.

 

Nu este lăsată într-o parte nici defuncta URSS. Deplâng prăbuşirea fostei puteri şi minorii. „Din păcate, nu m-am născut în URSS. Dar sper sincer ca această mare putere să se refacă şi să dureze nu doar 74 de ani, dar secole întregi, aşa cum se cântă în imnul URSS”, Egor Voloh, 13 ani, Chişinău.

Portal de ştiri

Moldovenişti convinşi, membrii grupului neagă existenţa limbii române, comentând în rusă că „moldoveneasca” este limba de stat, iar autorităţile centrale ar trebui să respecte Constituţia. „Băgaţi-vă limba voastră română în f…ile voastre româneşti şi trăiţi în pace între românii voştri, nu enervaţi poporul moldovenesc, liberali parşivi ce sunteţi”, îndeamnă Natalia Gorceakova (Pivneak), 53 de ani, Chişinău.

Deşi am încercat să vorbim cu administratorii grupului, aceştia nu au fost  dispuşi să răspundă la întrebări. Din toate persoanele contactate, doar una ne-a răspuns. „Grupul este politizat, la fel ca şi societatea moldovenească. În ce priveşte crearea unui nou URSS, mi se pare o aberaţie. Deşi ce era rău în URSS?”, ne-a spus Pavel Gavrilov, unul din administratorii grupului.

Mihail Severov, 42 de ani, din Bălţi, a fost mai deschis şi chiar ne-a explicat de ce face parte din grup. Acesta susţine că pentru el este un portal de ştiri, de unde se informează despre ultimele noutăţi din ţară. „Şi anume despre ceea ce tac jurnalişti ca VOI. Acest angajament (tăcerea noastră – n.a.) este de înţeles – în spatele vostru stau stăpânii, de cenzură nu mai spun nimic”, a declarat bălţeanul.

„Nu accept comunismul”

Severov afirmă că nu agreează traiectoria pe care a luat-o RM. „Dar nu ai ce face dacă la noi conducerea e marionetă în mâinile Bruxelles-ului şi ale Washingtonului şi, cum dictează ei, aşa fac ai noştri”, crede bărbatul.

 

Acesta susţine că nu şi-ar dori reformarea URSS-ului, în forma care a fost. „De exemplu, nu accept comunismul sub nicio formă. În Moldova sute de mii de persoane au fost deportate, în timp ce în Rusia, în perioada 1917-1957, au fost nimicite 120 000 000 de persoane”, susţine Severov.

 

Floarea Colţa

The following two tabs change content below.