Antiunionişti online reloaded

Ziarul JURNAL de Chişinău a solicitat administraţiei site-ului Odnoklassniki.ru închiderea celui mai mare grup «Мы против румынских унионистов». Cel puţin aşa reiese din articolul publicat în gzt.md şi reluat de enews.md.

De pe site-ul rusesc Odnoklassniki, luni, 22 octombrie, a fost ştearsă, fără a fi prevenite persoanele responsabile, una din cele mai numeroase grupe din segmentul moldovenesc, care avea 28 de mii de membri. S-a întâmplat după ce JURNAL a scris un articol despre grupul sus-numit”, se menţiona în articol. Autorul articolului se arăta indignat de acest fapt.

Voi aţi închis grupul”

În acelaşi timp, la redacţia ziarului a sunat o femeie care ne-a replicat că, la solicitarea JURNALULUI, a fost şters forumul de pe site-ul propriu-zis şi împreună cu acesta şi contul ei de pe Odnoklassniki. „Nu-mi pasă de acest grup, vom face altul. Pe mine mă deranjează că a fost ştearsă pagina mea. Acolo am avut circa o mie de poze cu copiii mei şi nu ştiu ce se va întâmpla cu ele”, ne-a comunicat indignată femeia.

Eu, ca administratoare a grupului, am pierdut şi pagina din cauza că voi v-aţi plâns administraţiei site-ului. Am încercat să moderăm toate comentariile, dar unele ne-au scăpat”, a explicat femeia care a ţinut să ne ameninţe că ne va acţiona în judecată pentru articolul publicat.

Ca ciupercile după ploaie

Însă se pare că foştii administratori ai grupului şters vor să-şi adune susţinătorii pe un alt forum, al patrulea la număr, «Воскресшая группа Мы против унионистов», care are 1267 de aderenţi. „Toţi doritorii pot să se înscrie în acest grup «Воскресшая группа Мы против унионистов».

O rugăminte mare: să vă delogaţi din grupul precedent, pentru că intenţionăm să-l ştergem cu timpul. Mai târziu, vom explica de ce s-a făcut aceasta (în primul rând datorită activizării în reţea a unioniştilor din cauza cărora a fost închisă cel mai mare grup de pe site)”, scriu administratorii forumului antiunionist.

Deşi au schimbat grupul, aceştia nu au renunţat la politică. Mai mult, s-au declarat împotriva Alianţei pentru Integrare Europeană, care a închis grupul precedent, la solicitarea ziarului JURNAL de Chişinău sau a cititorilor acestuia.

Florea Colţa

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)