Anthony Hopkins a colaborat cu un exorcist pentru „The Rite”

Actorul Anthony Hopkins, care a lucrat la filmul de groază „The Rite”, a avut un ajutor în plus pe platourile de filmare, unde a fost prezent un adevărat exorcist, cel a cărui poveste a stat la baza scenariului producţiei, notează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Filmul relatează povestea unui tânăr preot, personaj interpretat de Colin O’Donoghue, care îşi găseşte adevărata chemare după ce încearcă să facă o exorcizare. Producţia se bazează pe viaţa părintelui Gary Thomas, a cărui poveste a fost redată de Matt Baglio în cartea „The Rite: The Making of a Modern Exorcist”. Thomas, care slujeşte la o parohie din Saratoga, California, şi-a petrecut o săptămână pe platourile de filmare din Budapesta pentru a-l consilia pe Mikael Hafstrom, regizorul filmului.

Preotul a declarat că este mulţumit de film şi speră ca publicul să găsească povestea interesantă, şi nu înfricoşătoare: „Nu este nimic în film de care să-mi fie ruşine.Vreau doar să fac ce pot ca să informez oamenii. Nu mă ofensează faptul că unii nu cred. Am văzut tot ceea ce am descris”, a spus Thomas.