ANSA anunţă rezultatele controalelor: 1431,7 kilograme de produse fără acte de provenienţă, cu termen de valabilitate expirat

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor transmite că, în urma controalelor efectuate, s-a stabilit că şase unităţi comerciale funcţionează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, altele şapte magazine nu dispun de certificate de înregistrare,  21 de unităţi comerciale nu aveau actele care ar atesta trasabilitatea produselor, în opt magazine alimentare au fost descoperite produse cu termen de valabilitate expirat, se menţionează într-un comunicat al agenţei.

„Printre alte nereguli atestate în timpul controlului sunt: lipsa Registrului de reclamaţii, nerespectarea condiţiilor de păstrare a produselor şi de igienă. Cea mai gravă stare de lucruri a fost înregistrată la un depozit pentru produse alimentare de pe strada Armenească. Aici au fost depistate 1431,7 kilograme de produse fără acte de provenienţă, cu termen de valabilitate expirat, printre care 402,1 kg de arahide, 701,4 kg de amestec de condimente 133,3 kg de peşte sărat, 79,6 kg de fulgi de cereale, 7 kg de usturoi în ulei, 12 kg de icre artificiale şi alte alimente”, arată inspectorii.

„Toate produsele neconforme vor fi nimicite. De menţionat că în urma controalelor efectuate, inspectorii Direcţiei municipale au întocmit 21 de procese-verbale care vor fi examinate la şedinţa Comisiei din cadrul Direcţiei pentru a stabili mărimea amenzii aplicate în fiecare caz aparte”, precizează agenţia.

„În următoarele zile, inspectorii ANSA vor vizita şi alte unităţi comerciale din capitală, controlului fiind supuse timp de o lună, toate centrele de comerţ cu produse alimentare.”

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)