ANSA a depistat o GROAZĂ de ÎNCĂLCĂRI la ghereta în care a fost agresat reporterul JURNAL de Chişinău

Foto: radiochisinau.md

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) s-a autosesizat în cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la ghereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1 descoperit de către Nadejda Roşcovanu, fotoreporter la „Jurnal de Chişinău”.

„Conform delegaţiei semnate de către şeful Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcţiei care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcţionează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecţie şi nu a trecut controlul medical obligatoriu. Nu sunt respectate condiţiile de păstrare a produselor uşor alterabile (plăcintele cu umplutură de carne, varză şi cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C)”, se menţionează într-un răspuns la solicitarea redacţiei.

„Pentru aceste produse nu au fost prezentate certificate de confirmare a provenienţei şi calităţii. În gheretă au fost depistate produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, – toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse, de asemenea, nu au fost prezentate certificate ce ar confirma provenienţa şi calitatea lor”, relatează reprezentanţii serviciului.

Pentru încălcările şi neconformităţile depistate, agentul economic va fi amendat conform Codului Contravenţional de la 60 la 150 de unităţi convenţionale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în şedinţa comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.

Amintim că fotoreporterul ziarului JURNAL de Chişinău, Nadejda Roşcovanu, a fost agresată verbal şi fizic, în plină stradă, de proprietarii acestei gherete, pentru că a fotografiat un produs expirat. Colega noastră a intrat luni seară, după serviciu, să-şi cumpere un cornişor. Observând că produsul avea termenul de valabilitate expirat din martie curent, i-a făcut o poză şi a ieşit. A fost ajunsă în plină stradă de proprietarul gheretei şi de o doamnă care au luat-o la pumni, tot întrebând: „Fato, cine eşti?! Cine ţi-a permis să fotografiezi?!”.