ANRE majorează din nou prețurile plafon. Cât va costa de mâine benzina și motorina

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică majorează preţurile plafon pentru comercializarea carburanţilor. După ce acum două săptămâni a ieftinit benzina cu cinci bani, iar motorina cu nouă bani, responsabilii de la ANRE sunt astăzi mai generoși, dar nu cu șoferii. Astfel, de mâine, operatorii petrolieri vor putea afişa preţuri mai mari pentru benzină cu 39 de bani, iar pentru motorină – cu 25 de bani, scrie jurnal.md.

Preţul plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 va fi de 19 lei şi 49 de bani pentru un litru. Totodată, motorina se scumpește până la 17 lei și 25 de bani. Noile preţuri vor fi valabile în perioada 11–24 iulie.

Cei de la ANRE pun scumpirile pe seama majorării cotațiilor medii Platts cu 25,42 USD/tona pentru benzină (+3,64%) și 14,80 USD/tona pentru motorină (+2,29%).

Totodată, cursul mediu de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA a constituit 16,8275 lei/USD. „Astfel, majorarea cotațiilor medii Platts recalculate în lei moldovenești a constituit 0,39 lei/litru pentru benzină și 0,25 lei/litru pentru motorină inclusiv TVA”, precizează ANRE.

The following two tabs change content below.