ANRE a scumpit gazele, energia termică şi electrică

În cadrul şedinţei de joi a consiliului de administraţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementari in Energetica, au fost aprobate noile tarife la gaze, energia termică şi electrică.
Astfel, anergia termică furnizată de S.A. „Termocom” va costa 699 lei giga caloria, cu 29 la sută mai mult decât se plătea până acum (542 lei/Gcal).
Preţul la gaze a fost majorat cu 14% şi va costa 3542 de lei fără TVA mia de metri cubi. Consumatorii casnici vor plăti un tarif de 3,60 bani pe metru cubi de gaze consumat, cu 50 de bani mai mult. Astfel, dacă aceştia consumă 30 metri cubi pe lună vor achita gazele la preţul de 3,60 bani. Dacă depăşesc 30 metri cubi pe lună, atunci va fi un preţ de 4 lei.
În cazul energiei electrice, clienţii din centrul şi sudul ţării vor plăti cu 21 la sută mai mult, adică 1,33 lei pentru un kilowat. Până acum, aceştia plăteau 1,10 bani pentru un kilowat.
Reprezentanţii Moldova-Gaz au fost nemulţumiţi de preţul de 3542 lei pentru mia de metri cubi. Aceştia au solicitat ANRE ca preţul să fie de cel puţin 3600 lei, deoarece întreprinderea suportă pierderi.
Noile tarife vor intra in vigoare odată cu publicarea deciziei ANRE în Monitorul Oficial al R. Moldova.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)