ANRE a respins majorarea tarifelor la apă

apa canal

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) şi-a argumentat decizia prin faptul că SA „Apă-Canal Chișinău” nu a prezentat, conform procedurii, cheltuielile de bază, consumul tehnologic, pierderile de apă în sistemul public de alimentare cu apă și canalizare, precum şi alte materiale justificative, se menţionează într-un comunicat publicat astăzi al acestei autorităţi. Responsabila de relaţii cu presa din partea SA „Apă-Canal Chișinău” a declarat pentru JURNAL de Chişinău că societatea continuă să depună actele necesare pentru ajustarea tarifelor.

„Pentru înaintarea cererii de avizare a tarifelor, SA ‚Apă-Canal Chișinău’, conform procedurii, este obligată să prezinte ANRE cheltuielile de bază, consumul tehnologic, pierderile de apă în sistemul public de alimentare cu apă și canalizare, cât şi alte materiale justificative”, se menţionează în comunicat.

„Luând în considerare faptul că operatorul nu a întrunit condițiile expuse mai sus și reieșind din cadrul legal existent, ANRE a informat printr-o scrisoare oficială operatorul că, în prezent, nu există temei pentru examinarea și aprobarea noilor tarife pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare furnizate de ‚Apă-Canal Chișinău’ atâta timp cât nu s-a respectat cadrul legal.

Potrivit Serviciului de presă al SA „Apă-Canal Chișinău”, “acest comunicat al ANRE nu schimbă esenţa lucrurilor”. “A demarat un proces de lucru normal între Agenţie şi Apă-Canal Chişinău. Noi vom continua să prezentăm documente suplimentare necesare pentru ajustarea tarifelor. Avem o experienţă în acest sens, fiind unicul furnizor de apă din Republica Moldova care a aprobat tarifele în 2009 prin hotărârea ANRE “, a menţionat pentru JURNAL de Chişinău responsabila de relaţii cu presa al „Apă-Canal Chișinău”.

Amintim că  SA „Apă-Canal Chișinău” a solicitat o majorare a tarifelor la consumul de apă cu până la 40%.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău