„Anka”, bisexualul de pe Calea Basarabiei

Istoria unui bisexual care își câștigă existența prestând servicii sexuale

IK-Ogbonna-1440x564_cVă prezentăm istoria unui bisexual care își câștigă existența prestând servicii sexuale. „Anka” sau „blonda”, cum îl cunosc cei care apelează la serviciile sale, m-a rugat în timpul discuției noastre să nu-i fac poze, nu că nu ar fi simpatic, dar din motive lesne de înțeles. Din start, mi-a spus că nu regretă ceea ce face și, cel mai mult, nu vrea ca mama lui să afle despre ocupația sa.

Strada Calea Basarabiei din Chişinău este drumul care duce spre casă. Nu o singură dată văd femei care, știm cu toții, stau acolo de ani buni, vară și iarnă, pentru a face trotuarul. Pe la sfârșitul verii, mi-a atras atenția un băiat chipeș, care stătea la marginea drumului și făcea semne cu mâna la aproape toate mașinile. Unii șoferi îl claxonau, alții îi arătau semne indecente. Într-o zi, m-am oprit și am început să discut cu el. Tânărul mi-a povestit de când şi de ce a ajuns să presteze asemenea servicii contra plată.

Cauza prostituării: drogurile

,,Nu sunt gay şi nici travestit, sunt bisexual. Nu pot să spun că mă simt atras de bărbați, am avut multe iubite și voi mai avea. Prima mea experiență sexuală cu un bărbat a avut loc acum vreo cinci ani. Eram drogat. Am fost şi plătit. Pe urmă, am avut relații cu diverși bărbați, însă fără să fiu plătit. Mă droghez… vreau să scap de acest viciu, dar nu pot, de aceea am ajuns să mă prostituez. Am ieșit în stradă acum un an şi jumătate, când nu mai aveam bani pentru droguri. Am diferiți clienți: și tineri, și bătrâni. Prețul variază în funcţie de local şi timp. Printre clienți am avut și doamne… doamne bogate, care m-au plătit bine”, povestește tânărul.

Are studii medii, a făcut nişte cursuri de frizer, însă nu a profesat această meserie. Spune că face bani buni din prostituție și nu vrea să-și caute un loc de lucru. ,,În plus, dacă vreau, ies la lucru, dacă nu, nu”, îşi explică tânărul alegerea. În pofida banilor pe care îi câştigă, ,,Anka” se teme să nu contracteze boli venerice, deoarece are clienţi care refuză să folosească prezervativ. ,,Îmi este frică să mă duc să-mi fac un control medical”, remarcă băiatul.

Conflictele cu „colegele de breaslă”

Nu se plânge de lipsa clienţilor, doar de problemele pe care le are cu „colegele din preajmă”. ,,Eu am mai mulţi clienţi şi ele sunt foarte supărate pe mine, dar nu le bag în seamă. Deseori, când se opresc maşinile în dreptul meu, unele strigă, mă numesc urât, îmi spun că le fur clienţii. Odată, grăsana de Sveta a vrut să mă bată”, a spus el. L-am întrebat dacă ştie că, în Republica Moldova, este interzisă practicarea prostituţiei şi dacă a avut vreodată probleme cu oamenii legii. El însă mi-a spus că se ascunde de aceştia. Șeful Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a declarat pentru JURNAL că nu a întâlnit nicio persoană de sex masculin prestând servicii sexuale. Iar despre persoanele care se prostituează pe Calea Basarabiei, a declarat că acestea sunt de cele mai multe ori din regiunea transnistriană. ,,În prezent, persoanele care practică prostituţia sunt sancţionate cu o amendă în mărime de 400 de lei şi sunt reţinute doar pentru a da declaraţii”, a menţionat Jovmir.

Preţuri şi anunţuri pe internet

Promovarea pe internet a serviciilor sexuale ia amploare, deoarece persoanele care postează astfel de anunţuri nu pot fi trase la răspundere. Aici găsim domenii cu cogeamite rubrici pentru amatorii de sex cu gay, lesbiene, travestiţi sau oameni cu orientare sexuală tradiţională. Anunţuri de genul ,,Am 19 ani, ofer orice tip de sex, sună-mă şi nu vei regreta” a împânzit lumea virtuală. Pe internet, cel mai scump se vinde virginitatea. Fete de 17 ani îşi vând virginitatea pentru mii de euro, cel mai des, acestea preferă bărbaţi din străinătate. Bărbaţii străini sunt cei care oferă sume fabuloase pentru partide de sex cu moldovence. Potrivit avocaţilor, persoanele fizice care plasează astfel de anunţuri nu pot fi trase la răspundere. În opinia psihologilor, deşi pare greu de crezut, cele mai multe fete se prostituează din dorinţa lor. Trecerea de la o fată „bună” la una „rea” se face de obicei, treptat. Ar putea să înceapă cu un divorţ sau cu o dezamăgire în dragoste. Însă, de cele mai dese ori, cauzele prostituţiei sunt lipsa banilor şi a unui loc de trai.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)